Lokalna samouprava

Kostić: Slobodne zone u Srbiji ostvaruju obrt od preko 5 milijardi evra

Dr Dragan Kostić, izvršni direktor Slobodne zone Pirot gostovao je 25.01.2017. godine na televiziji „Pink“ u jutarnjoj emisiji „Svitanje“ i govorio o Slobodnim zonama Srbije koje su postigle značajne rezultate u Srbiji proteklih godina. Danas Slobodne zone ostvaruju obrt od preko 5 milijardi evra i zapošaljavaju oko 26.000 radnika.

Dr Kostić je istakao da u svakoj slobodnoj zone Srbije postoji po jedna velika multinacionalna komapnija, počev od Subotice, gde se nalazi kompania Siemens pa do Pirota gde se nalazi Michelin.

Takođe je istakao da je poželjno izboriti se za nove poreske povlastice i da se oslobađenjem od poreza mogu postići mnogo veći prihodi od sekundarne potrošnje, privlačenjem novih investicija, nego li od poreza na dobit i poreza zarade.

Što se tiče opstanka slobodnih zona Srbije nakon ulaska u EU, dr Kostić je rekao da za to ne treba brinuti jer Slobodne zone postoje u EU i da se treba izboriti za nove pogodnosti, a pregovarački tim Srbije radi na tome da se izbori za očuvanje pogodnosti sve do ulaska u EU i veruje da će u tome uspeti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker