Lokalna samouprava

Kostić: Ozbiljni radovi u drugoj polovini godine

I ako je urađeno dosta toga do sada, Direkciju za izgradnju opštine Pirot čekaju ozbiljni radovi u drugoj polovini ove godine, izjavio je Pirotskim vestima Branislav Kostić, direktor ovog javnog preduzeća.

U ovom trenutku Direkcija ima nekoliko gradilišta, gde se rešavaju najkritičniji problemi.

Rupe

Trenutno se izvode radovi na krpljenju rupa u gradu i selima, gde su tri ekipe na terenu. Jedna ekipa radi na nivelaciji slivnika i šahti u gradu, kao i na krpljenju rupa u gradu, druga ekipa radi na sanaciji prekopa nakon izgradnje kanalizacije na kružnom putu, i treća ekipa je na deonici Temska-Topli Do. Nakon završetka poslova na ovim lokacijama, izvođač će se preseliti na druge lokacije„ izjavio je Kostić, napominjući da je vrednost planiranih radova oko 20 miliona dinara.

Nakon izgradnje Streljane u dvorištu škole Vuk Karadžić, ostatak prostora je ostao neuređen, ali će taj problem radovima koji se izvode ovih dana, biti upravo rešen.

Vuk Karadzic

Uređenjem dvorišta u školi Vuk Karadžić planirana je izgradnja jednog igrališta za mali fudbal, odnosno rukomet i uredićemo prostor oko igrališta, behaton pločama, asfaltom i zelenim površinama“ kazao je Kostić.

Veliku degradaciju doživela je nizvodna strana Golemog mosta, koja je rađena pre skoro dvadeset godina, pa je obaveza Direkcije da ovaj problem sanira.

ACA_7118_resize

Potrebno je skinuti asfalt sa predviđenih površina, kako bi se sanirala noseća konstrukcija mosta na tom delu. Biće izvršena i zamena oštećenih delova metalne ograde, kao i bojenje kompletne čelične konstrukcije pešačke staze, rešetkastog nosača, gornjeg stroja i ograde „ objašnjava Kostić, dodajući da je vrednost ovih radova oko 4 miliona dinara, i da radovi na mostu počinju ove nedelje.

Gazela

Ako ne bude žalbi na postupak, ubrzo nas očekuje i početak radova na rekonstrukciji mosta Gazela, koji je pored izgradnje mosta na II ringu najveći posao u ovoj godini“, kaže Kostić i dodaje da se projekat izgradnje mosta na II ringu, radi u saradnji sa Ministarstvom privrede koje sprovodi proces javne nabavke. Proces je završen, a ponudu su dale dve firme, ali je slučaj isti kao i sa javnom nabavkom za izbor izvođača za rekonstrukciju Gazele. Firma koja je dala veću cenu uložila je žalbu, a to samo po sebi produžuje početak radova za oko dva meseca. 

Zeleznicki most 2

Ja sam optimista i nadam se da ukoliko sve bude kako se nadamo i želimo, trebali bi do kraja godine da uradimo makar konstrukciju mosta” – kazao je na kraju Pirotskim vestima Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju opštine Pirot. 

Tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker