Sport

Košarkaši Pirota slavili na domaćem terenu protiv Železničara iz Čačka

U uzbudljivom meču, večeras su košarkaši Pirota slavili protiv ekipe Železničara u 4. kolu plej of grupe Druge muške lige Srbije u košarci rezultatom 79:72.

U uzbudljivom meču košarkaši Pirota su rutinski priveli meč kraju, iako su se gostujući košarkaši svojski trudili da pomrse konce domaćoj ekipi.

U uzbudljivoj završnici, košarkaši Čačka su taktikom brzih faulova pokušavali da preokrenu meč, ali je precizan sa linije slobodnih bacanja bio Filipović, koji je u zadnjem minutu meča imao skor sa linije slobodnih bacanja 3/4 pa su na kraju košarkaši Pirota, nakon neugodnog poraza u 3. kolu plej of grupe u Surdulici, uspeli da ostvare važnu pobedu protiv neugodnih Čačana.

Odličan šut sa linije slobodnih bacanja krasio je igru pirotskih košarkaša čija je efikasnost bila čak 77 procenata – 27/35. U ekipi Pirota najefikasniji bio je Gašić sa 16 poena, slede Filipović sa 14, Vranić sa 12 koševa. U ekipi Železničara najbolje poenteri bili su Milošević – 13, A. Krsmanović – 11 i S. Krsmanović – 14 koševa.

Meč je pratio i legenda košarke Svetislav Kari Pešić u društvu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića.

video i foto Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker