Gradska hronika

Korito reke Nišave se sve više urušava

Obilaskom terena još 2010. godine inspekcijska služba Opštinske uprave, ustanovila je da postoje oštećenja na kamenim kosinama korita reke Nišave i o tome službeno obavestila JVP “Srbijavode” i Vodoprivrednu inspekciju u cilju preduzimanja mera na sanaciji oštećenih delova korita, s obzirom da je održavanje korita reke u njihovoj nadležnosti.

Kej1Nakon obilnih padavina tokom proleća i početkom leta, uz veći vodostaj reke, oštećenja su povećana. Više puta smo obaveštavali nadležne o ovom problemu, međutim do danas ništa nije urađeno. I ako ovaj problem nije u nadležnosti lokalne samouprave, naša je obaveza da preduzmemo aktivnosti kako bi nadležni što pre izvršili sanaciju kamenih kosina korita reke Nišave i sprečili njeno dalje obrušavanje. Dobili smo uverenje od istih da će sanaciju kosina korita ubaciti u svoj plan, ali sami smo svedoci da još uvek nema rešenja problema – kažu iz Odeljenja za urbanizam, komunalno-stambene poslove, građevinarstvo i inspekcijske poslove Opštinske uprave Pirot, za Pirotske vesti.

Ukoliko nadležni ne preduzmu aktivnosti na sanaciji, Opština Pirot će biti prinuđena da pronađe način da se spreči dalje propadanje korita reke Nišave.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker