Lokalna samouprava

Konverzijom duga u kapital – Grad Pirot daje podršku daljem poslovanju Tigra AD

Načelnica Odeljenja za privredu i finansije Gradske uprave Pirot Ivana Malinović, nakon današnje sednice Gradskog veća, na kojoj su većnici dali saglasnost na konverziju potraživanja Grada Pirota od Tigra AD u vlasnički kapital, kazala je da ovom odlukom, donetom na preporuku Vlade Srbije, Gradska uprava Pirot daje podršku daljem poslovanju kompanije koja zapošljava preko 1.500 ljudi.

-Zaključkom Vlade Srbije od 2. avgusta preporučeno je jedinicama lokalne samouprave da izvrše konverziju duga u kapital, u trajni ulog Tigra AD.  Zapisnikom je utvrđen iznos za ustupljene javne prihode koji po nekom ključu pripadaju uglavnom republici i utvrđen je iznos za konvereziju od 122 miliona dinara. UPPR je donet, usvojen na Privrednom sudu, prihvaćen je i ono što treba da donese jeste rasterećene poslovanja i ovom odlukom Grad Pirot daje podršku Tigru AD za dalje poslovanje-kazala je Malinovićeva.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker