Gradska hronika

Konačni rezultati upisa u PU “Čika Jova Zmaj” biće objavljeni 5. juna, nakon razmatranja prigovora i formiranja grupa

U okviru javnog konkursa za upis dece u PU „Čika Jova Zmaj“ objavljeno je 185 slobodnih mesta. Preliminarni rezultati objavljeni su pre tri dana  a juče je bio poslednji dan za prigovore roditelja. Konačni rezultati biće poznati 5. juna, nakon razmatranja prigovora, formiranja i struktuiranja vaspitnih grupa.

I ove godine preko e-uprave roditelji su mogli da prijave decu za upis u predškolsku ustanovu. Direktorka, Olivera Vukovojac objašnjava da se broj slobodnih mesta po uzrastu, objektima i po oblicima rada,  utvrđuje nakon potvrde roditelja dece koja su već korisnici usluga PU „Čika Jova Zmaj“ da će nastaviti da koriste usluge i u narednom periodu. „Na osnovu broja dece koja ostaju u vaspitnim grupama utvrđuje se broj  slobodnih mesta s tim što uvek ostavljamo na pojedinim uzrastima mogućnost da idemo iznad normativa kako bi mogli biti rešeni prigovori i kako se ne bi desila neka greška“ – kaže direktorka PU „Čika Jova Zmaj“.

Ona objašnjava da se  tek nakon  prijave i po završetku upisa radi struktuiranje grupa i  ukoliko  ima mogućnosti  povećava se broj slobodnih mesta. Prea njenim rečima, nikada se unapred ne zna koji broj dece će za koji uzrast biti prijavljeno.

Prigovori koje su roditelji uputili uglavnom se odnose na upis u skraćnei boravak. „Mi smo iz prijava roditelja i pitanja koja su postavljali shvatili da nisu svi najpažljivije pogledali uslove konkursa pa su prijavili dete za celodnevni boravak a očekuju da bude primljeno makar u skraćeni boravak“ – kaže ona.  Direktorka je naglasila da je iz tog razloga produžen upis u skraćeni boravak do 25. maja. Mesta ima a zahtevi se mogu podneti  od 10 do 14 sati.

Ona je podsetila da je pravilnik promenjen i da se razlikuje dokumentacija za upis u celodnevni boravak od dokumentacije za upis u skraćeni boravak. Preko dokumentacije se ostvaruje uvid u  potrebe roditelja. „Mnogi su se rukovodili uslovima upisa koji su važili po starom pravilniku  ali je bitno da postoji uvid u objektivne potrebe roditelja tako da sa nepotpunom dokumentacijom prijava za upis ne bi ni bila razmatrana. Ali smo sve  roditelje po nekoliko puta pozivali da dostave dokumentaciju preko medija, produžavali smo rokove i čak oko 200 roditelja zvali telefonom kako bi kompletirali dokumentaciju. Sada je dokumentacija kompletirana za svako dete i dostavljena Odeljenju za vanprivredu. Ima prigovora koji se odnose na upis u skraćeni boravak za koji  upis obavljamo do 25. maja“ – poručila je direktorka PU „Čika Jova Zmaj“, Olivera Vukovojac.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker