Gradska hronika

“Komunalcu” evropska nagrada za kvalitet

Pirotski “Komunalac” dobitnik je Internacionalne evropske nagrade za kvalitet koju dodeljuje Global trade leader club iz Španije. Nagrada će pirotskom preduzeću biti uručena na svečanosti u Parizu 28. oktobra.

Kako se navodi u dopisu koji je upućen “Komunalcu”, nagrada se dodeljuje na osnovu informacija  koje španskoj organizaciji dostavlja 7.000 preduzeća iz 95 zemalja sveta, a koja su ujedno i članovi ove organizacije.

-Reč je o prestižnom evropskom priznanju koje se odnosi na kvalitet rada tako da nam imponuje ta činjenica da smo dobitnici nagrade. Mi to shvatamo više kao obavezu da se još bolje radi u budućnosti-kazao je zamenik direktora “Komunalca” Boban Tolić.

Tolić je inače jedan od kandidata za budućeg direktora ove firme, s obzirom da je poslao prijavu na konkursu koji je opštinska uprava raspisala u skladu sa najnovijom zakonskom regulativom iz ove oblasti._DSC9139

-Što se izbora direktora tiče, iz same firme imamo dva kandidata. Konkurisala je aktuelna direktorka Nadežda Avžner, kao i ja, sadašnji zamenik direktora. Smatramo da smo u proteklom periodu radili dobro o čemu svedoči i ova nagrada i mislim da neko iz firme koji je upoznat sa firmom i svim dešavanjima u njoj treba da nastavi da radi i u narednom četvorogodišnjem periodu. Videćemo šta će odlučiti Izborna komisija i na kraju odbornici-kazao je Tolić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pomenuta nagrada je jedna od brojnih “priznanja” koja se uglavnom dodeljuje tako što sam sebe predložiš i uplatiš novac za troškove organizacije, boravka, banketa, koktela i izradu plakete/statue i diplome. Organizatori, zapravo, prodaju maglu, a dobitnici kupuju medijsku pažnju i misle da će ostvariti korist od marketinga. Sličnu nagradu, koju su platili par hiljada evra, u Velikoj Britaniji dobio je Mića Megatrend Jovanović, Grad Beograd i nekoliko privatnih preduzetnika iz Srbije.

    Eeee sad, postavlja se pitanje zašto bi jedno javno komunalno preduzeće bacalo pare poreskih obveznika na nepotrebnu medijsku pažnju i marketing kad nije na tržištu, kad u njihovoj oblasti poslovanja ne postoji nikakva konkurencija…?

    Isto tako, postavlja se i pitanje koliko će osiromašene poreske obveznike (budžet Opštine) koštati odlazak nekoliko “puravelnika” iz komunalca u Španiju na dodelu nagrade (putni troškovi, boravak u hotelu, ishrana, dnevnice…)

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker