Gradska hronika

“Komunalac” ne posustaje pred martovskim snežnim padavinama, u brdsko planinskim predelima oko 40 cm snega

Mehanizacija i ljudstvo Zimske službe za održavanje puteva JP “Komunalac” Pirot ovih dana maksimalno su angažovani na uklanjanju snega sa lokalnih puteva u brdsko planinskim područjima gde je visina snežnog pokrivača oko četrdesetak santimetara. Kako nam je rekao Milan Tončić, iz Zimske službe Komunalca, sneg neprestano pada u brdsko planinskom delu grada i iznova se interveniše i na putevima na kojima je predhodnom intervencijom omogućena prohodnost. 

Danas je ULT sa raonikom angažovan na putnom pravcu Rudinje, Ragodeš, Oreovica i Sopot, put je očišćen. Ista ekipa angažovana je, trenutno, na potesu sela Basara i Farma “Šilja” gde je visina snega oko četrdeset santimetara, a ima i povijenog drveća zbog težine snega, kaže Tončić.

Traktor sa raonikom angažovan je na putu prema selima Bazovik, Orlja, Šugrin, Mirkovci. Druga ekipa, takođe traktor sa raonikom, interveniše prema Rasnici, Pasjaču i Sinjoj Glavi.

Kao podizvođač radova “Šumsko gazdinstvo” Pirot angažovano je na uklanjanju snega prema Vrelu, Brlogu, Dojkincima, Jelovici, Visočkoj Ržani i Rosomaču. Druga ekipa, takođe vozilo SKIP, interveniše prema Temskoj, Toplom Dolu i Zaskovcima.

Kamion sa raonikom ponovo je intervenisao, s obzirom da je put i juče čišćen, od Pirota prema brani Zavojskog jezera. Sutra će se koristiti traktor sa raonikom za put prema Dobrom dolu, Nišoru, Koprivštici i Pokroveniku. ULT sa raonikom intervenisaće od Koprivštičkog krsta prema Pakleštici, Beli i Gostuši.

Prema potrebi na pojedinim putnim pravcima, gde se već radilo, mehanizacija će i sutra biti angažovana. Upotreba zimske opreme je neophodna, rekao je Tončić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker