Kompletna administracija na jednom mestu – Pirot deo velikog projekta Ministarstva državne uprave i LS

Grad Pirot jedan je od nekoliko gradova u Srbiji koji su dobili sredstva za realizaciju projekta formiranja jedinstvenih upravnih mesta. Reč je o značajnoj novini koja podrazumeva da se u okviru Uslužnog centra u Gradskoj upravi u Pirotu formira jedinstveno upravno mesto gde će osim Gradske uprave, građani moći da brojne administrativne poslove ne samo iz delokruga rada Gradske uprave, veći i Poreske uprave, Katastra, a u toku su pregovori da i Policijska uprava u Pirotu takođe omogući građanima da administrativne poslove iz svog domena mogu da završe na samo jednom mestu, u budućem jedinstvenom upravnom mestu u okviru Uslužnog centra Gradske uprave Pirot. Grad Pirot je za realizaciju ovog projekta dobila od Ministarstva 5.2 miliona dinara, a iz sopstvenih sredstava, odnosno iz gradskog budžeta biće izdvojeno još deset procenat od pomenute sume. U ime Grada Pirota ugovor o realizaciji projekta potpisao je načelnik Gradske uprave Dragan Stanković.

-Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je još oktobra meseca raspisalo javni poziv za dodelu sredstava za formiranje jedinstvenih upravnih mesta. Grad Pirot je odmah aplicirao i juče je u Srpsko-korejskom informativnom centru između Ministarstva i Grada Pirota potpisan ugovor o formiranju jedinstvenih upravnih mesta. Pirot je dobio 5.2 miliona dinara uz obavezu da se iz sopstvenih sredstava obezbedi još deset posto odobrenih sredstava. Grad Pirot još od 2006. ima savremeni Uslužni centar gde postoji 18 šaltera. Cilj postojanja jedinstvenog upravnog mesta je da se građanima omogući da što lakše i brže ostvaruju svoja prava po različitim osnovama. Početak realizacije projekta je za tridesetak dana a očekuje se da u prvom kvartalu naredne godine prva jedinstvena upravna mesta budu i otvorena. Osim Pirota, jedinstvena upravna mesta biće formirana u još svega sedam gradova u Srbiji koji su zadovoljili uslove konkursa i dobili pozitivnu ocenu nakon posete i obilaska Gradskih uprava-kaže Stanković.

Po njegovim rečima, odobrena sredstva biće upotrebljena za nabavku najsavremenije informatičke opreme koja je neophodna za formiranje ovakvog sistema, za tehničko opremanje samog uslužnog centra. Radnici koji će raditi na jednistvenom upravnom mestu imaće uniforme sa motivima pirotskog ćilima.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar