Gradska hronika

Kolevka pirotskog sporta – Omladinski stadion dobija nove sadržaje

Sportski centar Pirot, uz podršku lokalne samouprave, nastavlja da osavremenjuje i dodaje nove sadržaje kultnom mestu pirotskog sporta, kolevci brojnih pirotskih sportskih klubova – Omladinskom stadionu, koji je od rugla i stecišta narkomana, što je bio do pre nekoliko godina, postao moderan sportski kompleks sa brojnim sadržajima.

omladinski-stadion

Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević, Omladinski stadion ima poseban značaj za sve pirotske sportiste.

-Raspisali smo javnu nabavku za zamenu tartana, vrednost nabavke je oko milion dinara, a izvođač radova je Tigar AD. Takođe, trenutno se radi na proširenju atletske staze, gde smo imali problema sa oštrim krivinama. To nije bilo u planu pa se radi volonterski, rade ga karatisti, atletičari i drugi sportisti. Hoćemo da stazu proširimo i produžimo kako bi bila po svim standardima. Do sada je staza bila 190 metara dugačka, a sada će biti 200 metara, što je i standard za atletske staze. U planu je bila izgradnja moderne atletske staze u kompleksu stadiona, koja je trebalo da se finansira sredstvima EU iz Pretpristupnih fondova, ali smo tu imali probleme jer partnerska opština Božurište, nije uspela da formira vlast, pa smo dobili drugi projekat vredan 300.000 evra, a to je izgradnja novih sadržaja na prostoru ispred Zatvorenog bazena. Tu će se graditi prelepa skejt staza, platforma za veštačku stenu i tu smo već počeli sa pripremom dokumentacije i nadamo se da ćemo sredinom narednog meseca početi sa radovima-kazao je Đorđević.

omladinski stadion

Pirotskim sportistima će uređenje atletske staze u dvorištu Gimnazije mnogo značiti, potvrđuje trener AK Pirot Predrag Krstović.

-Imali smo problema sa izuzetno jakim ulaskom u krivinu, proširenje na 200 metara će doprineti i tačnosti staze, što mnogo znači i rekreativncima i takmičarima-kazao je Krstović Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker