Kultura

Knjige su ponovo u modi – brojne akcije Narodne biblioteke podigle interesovanje mladih za čitanjem. Besplatna članarina odlikašima, rekordno interesovanje za Čitalačku značku…

Brojnim akcijama organizovanim sa ciljem da se kultura čitanja maksimalno promoviše, posebno među mladima, Narodna biblioteka Pirot uspela je da animira mlade i da čitanje ponovo bude u modi, iako mnogi misle da je to nemoguće misija imajući u vidu činjenicu da se nalazimo u eri mobilnih telefona i drugih tehnoloških novotarija koje okupiraju pažnju dece.

Besplatna članarina za odlikaše, poslednja je u nizu akcija upravo sa pomenutim ciljem, kaže direktorka Narodne biblioteke Pirot Bojana Ćirić.

-Prošle godine smo prvi put realizovali pomenutu akciju i imali smo više od 160 dece koja su se u okviru nje učlanila u biblioteku. Ove godine očekujemo da ih bude i više. Takođe, veoma smo zadovoljni i interesovanjem za Čitalačku značku, koja je posle decenija zatišja, ponovo aktuelna i masovnija nego ikada. Više od 700 dece je učestvovalo u ovoogodišnjoj manifestaciji-kaže direktorka Ćirić.

Nakon mnogo godina rada u neadekvanim prostorijama, Narodna bilbioteka će se u narednom periodu preseliti u nove moderne prostorije u rekonstruisanom Domu vojske, čime će se značajno unaprediti prostorni kapaciteti biblioteke.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker