Kultura

Knjiga “Istorija Pirota za decu i mlade” izašla je iz štampe

Stvaranje ove značajne publikacije koja se bavi lokalnom istorijom realizovano je preko projekta Lokalnog plana akcije za decu grada Pirota.

Knjigu potpisuju istoričari Davor Lazarević i Predrag M. Vidanović koji su radili na stilskom i metodološkom prilagođavanju sadržaja školskom uzrastu ali i široj čitalačkoj publici koja bi da se na efektan i jednostavan način upozna sa istorijom Pirota od praistorije pa do danas.

Značajan doprinos finalnom izgledu knjige dale su Jelena Đorđević i Kristina Mitrović, učenice Gimnazije Pirot, koje su svojim ilustracijima i fotografijama učinile da priče o prošlosti našeg grada dobiju izuzetan vizuelni doživljaj. Recenzije knjige napisali su dr Katarina Mitrović i Vladica Tošić dok je Mila Panajotović kao stručni konsultant dragocenim sugestijama pomogla da mnogobrojne istorijske činjenice budu proverene i zasnovane na izvornoj građi. Dizajn korica uradio je Dejan Popović, a lekturu Bojana Mitić.
Promocije knjige široj javnosti i u pirotskim školama će biti upriličene kada epidemiološki uslovi tako nešto budu dozvolili. Izdavač knjige je Udruženje istoričara Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker