Sport

Klizalište gotovo do Božićne škole sporta

Moderno klizalište, koje će biti izgrađeno u okviru programa Prekogranične saradnje EU, trebalo bi da bude gotovo do početka januara naredne godine, tačnije do početka Božićne škole sporta, najavio je direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević na današnjoj konferenciji za novinare u Medija centru Doma kulture.

panorama nocna klizalisteKlizalište, ali i mini-pič teren u naselju Prčevac biće izgrađeno u okviru Programa prekogranične saradnje EU između opština Pirot i Montana pa su tim povodom danas u Pirot došli predstavnici opštine Montana Tihomir Stojanov i Krasimira Živkova.

Po Đorđevićevim rečima, ukupna vrednost celog projekta iznosi 682.045 evra, od čega će u izgradnju sportskih objekata u opštini Pirot otići 220.000 evra, a ostatak u Montanu.

-Već u ponedeljak će biti raspisani tenderi za nabavku opreme za klizalište koje će biti postavljeno najverovatnije u okviru Omladinskog stadiona, a možda i kod Zatvorenog bazena. Potrudićemo se maksimalno da klizalište bude završeno do Božićne škole sporta kako bi deca tokom zimskih raspusta mogli da uživaju u klizanju. Osim klizališta, u okviru ovog projekta koji za cilj ima unapređenje sportske infrastrukture u dve opštine, u Pirotu će biti izgrađen i još jedan mini-pič teren i to u naselju Prčevac. Tenderi za mini-pič teren u Prčevcu biće raspisani marta meseca i očekujemo da do maja bude završeno-kazao je Đorđević i naglasio da sa opštinom Montana, opština Pirot i Sportski centar Pirot imaju izvanrednu saradnju._DSC1958

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker