Sport

KK Pirot završio pripreme

U subotu, 03. septembra 2015. počinje sezona 2015/2016 u Drugoj ligi Srbije. KK”Pirot” gostuje užičkoj “Slobodi” a utakmica se igra od 19 časova u hali Veliki park.

KK”Pirot” ulazi u novu drugoligašku sezonu sa podmlađenom ekipom koja će svakako igrati drugačije u odnosu na predhodnu. Otvaranje nove sezone je ponovo u gostima, ovoga puta u Užicu, gde će snage odmeriti ekipe “Slobode” i “Pirota” koju vode treneri Miloš Obrenović i Mihajlo Mitić koji su zajedno sedeli na klupi kadetske reprezentacije Srbije kao prvi asistenti Nenadu Truniću na evropskom prvenstvu u Litvaniji. Dva mlada trenera, sada u suparničkim taborima, će nastojati da prve bodove stave na konto svojih ekipa. Prethodne sezone Piroćanci su bili bolji oba puta.

Mihajlo Mitić

 KK”Pirot” na pragu 64-te takmičarske sezone u svojoj istoriji, 17-oj u ovom rangu takmičenja, treći put za redom. Beležimo i dva posebna klupska rekorda: od aktivnih igrača naredna sezona je Matiji Mladenoviću 15-ta (Miodragu Stojanoviću 13-ta) u našem klubu dok je od tzv. igrača “sa strane” Dušan Filipović sa petom sezonom u KK”Pirot” postao rekorder po stažu i sa postignutih 1346 koševa na prvenstvenim utakmicama i najbolji strelac u klupskoj istoriji u toj konkurenciji. 

Trener Mihajlo Mitić i njegov asistent Milan Todorović su organizovali trenažni proces na drugačiji način u odnosu na predhodnu sezonu. U skladu sa podmlađenim sastavom usledio je i drugačiji rad, sve u cilju igranja jače i brže košarke u narednoj sezoni. Nije se obaziralo na rezultat, važno je bilo da svi prvotimci pronađu svoju ulogu u novom načinu igre. Sporadične povrede su donekle remetile rad ekipe, sa igračem Aljošom Ćeranićem je raskinuta saradnja tako da će se forma ekipe brusiti i kroz takmičarske utakmice.

-Krenuli smo sa pripremama 10. avgusta, pokušali smo da na deficitnim mestima, gde su nam otišli igrači, da dovedemo adekvatne zamene. Radi se o Nenadiću, Vuku Miladinoviću i Dragašu, tako da je ostalo upražnjeno mesto na poziciji 1. što će nam biti zadatak za naredni period. Odigrali smo devet utakmica, tri turnira, od devet utakmica imali smo četiri pobede i pet poraza. U tim utakmicama rezultat je najmanje bitan već je tu u prvom planu uigravanje i priprema za prvenstvo. Teško je uigrati nove igrače, imamo mnogo novih igrača, imali smo i problema sa terminima u sali tako da smo malo vremena provodili u sali, što nije bio slučaj prošle godine. To je razlog zbog koga se sporije uigravamo ali sam optimista i mislim da će sve mnogo bolje da izgleda-kaže za Pirotske vesti trener Mihajlo Mitić.

Takmičenje Druge lige Srbije u sezoni 2015/2016 počeće sledeći igrači: Matija Mladenović, Miodrag Stojanović, Lazar Rašić, Ivan Pendić, Nikola Dragaš, Nikola Raičević, Dušan Filipović, Nemanja Nenadić, Vuk Miladinović, Borko Đorđević i Luka Vasić. Stručni štab čine: prvi trener Mihajlo Mitić, asistent Milan Todorović, fizioterapeut Jovan Spasić, kondicioni trener Milan Stavel i lekar Radisav Pejčić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker