Sport

KK Pirot uspešan protiv Nišlija

U prvoj pripremnoj utakmici KK Pirot je savladao u Nišu istoimenu ekipu rezultatom 83:78. Ekipa je u Nišu nastupala bez standardno dobrog centra Predraga Kosanovića koji se ekipi pridružuje već u utorak.

kk pirot

Debi novog mladog i talentovanog pirotskog košarkaškog stratega Mihajla Mitića bio je uspešan pa su pirotski košarkaši bez većih problema savladali ekipu KK Niša. Najefikasniji među Piroćancima bili su Raičević, Filipović i Gaćinović.

Već na prvoj utakmici u dresu KK Pirota Raičević i Gaćinović su svojim dobrim učinkom pokazali da je njihovo dovođenje dobar potez.

Marko Gaćinović je svoje najbolje kadetske i juniorske dane proveo u beogradskom “FMP”-u sa kojima je osvojio i juniorsku “Evroligu”. Seniorsku košarku je igrao u “FMP”-u, niškom “Konstantinu”, opet u beogrdskom KK”Radnički basket” (“FMP 2″) i KK”Niš”. Nikola Raičević je godinama uzdanica svog matičnog “Napretka”. Igrao je i za niški “Konstantin” a pirotska publika ga pamti jer je često u dresu aleksinčana svojim trojkama bio koban po KK”Pitot”.

Veliki dobitak za ekipu novog trenera Mihajla Mitića je i potvrda dolaska centra Predraga Kosanovića, MVP igrača KK”Pirot” u prethodnoj sezoni. Iako na zalasku karijere, stameni Kosanović je ostavio izvanredan utisak u predhodnoj sezoni i postao ljubimac pirotske publike.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker