Sport

KK Pirot pobedio posle produžetaka

Danas je počeo drugi deo sezone 2014/2015 u Drugoj ligi Srbije. KK”Pirot” je dočekao KK”Mladost” iz Smederevske Palanke.

kk pirotKK”Pirot” ušao je u drugi deo sezone sa istom ekipom koja se pozicionirala na deobi od trećeg do petog mesta na tabeli. Ciljevi u prvenstvu su naravno u skladu sa ostvarenim uspehom a to je sam vrh tabele. Da je cilj realan i ostvariv govori između ostalog i statistika lige po kojoj je naša ekipa po indeksu uspešnosti lider prvenstva, druga po efikasnosti i trojkama i treća po šutu iz igre i asistencijama. U našim redovima je drugi igrač lige po indeksu uspešnosti Živojin Danilović, koji je ujedno i prvi “dvojkaš” lige (Kosanović je peti) i treći šuter iz igre i skakač u napadu. Tu je i Dušan Filipović kao drugi “trojkaš” lige (Rašić je osmi) i naravno prvi asistent lige Sanel Mukanović.

Ekipa trenera Mihajla Mitića otvorila je drugi deo sezone pobedom protiv ekipe “Mladosti” iz Smederevske Palanke, koja je pobeđena i u 1. kolu nestvarnim šutem kapitena Sanela Mukanovića za tri poena u poslednjoj sekundi.

KK Pirot je večeras pred prepunim tribinama u Sportskoj hali “Kej” pobedio Mladost iz Smederevske Palanke nakon produžetaka rezultatom 101:95. Nakon četiri deonice na semaforu je stajalo 87:87.

Najefikasniji u timu Pirota bio je Lazar Rašić sa 22 poena, a pratili su ga  Ivan Pendić sa 20 poena, Gaćinović 18, Kosanović 15, Mukanović 13, Raičević 7, Filipović 4 i Đorđević 2 poena.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker