Sport

KK Pirot-Mladost Zemun 72:75

KK”Pirot” je u subotu, 29.11.2014. u neizvesnoj završnici prvi put poražen na svom terenu od zemunske “Mladosti” rezultatom 72:75.

KK košarkaEkipa “Pirota” je pred punom halom Kej odigrala jednu pravu prvenstvenu utakmicu na prvoligaškom nivou sa jakim protivnikom, pokazala da je ravnopravan rival lideru prvenstva, čak je i nadigrala favorizovanog rivala, ali su nakon neizvesne završnice bodovi ipak otišli u Zemun.

Prva četvrtine je odigrana kako treba, pirotska ekipa je bila bolji rival. Ali je u drugoj sve krenulo nizbrdo. Gosti su rizikovali, postavili zonu i vrebali prilike za kontranapad. I sve im je polazilo za rukom. “Pirot” je promašivao (1/8 za tri, 1/4 za dva, 2/4 sl.bacanja) dok su se gosti razgoropadili, nadtrčali domaće igrače i dobili četvrtinu 27:7, što nijedna ekipa u Pirotu nikada nije uspela.

U nastavku su gosti nastavili sa zonom ali je usledio žestok odgovor “Pirota”. Ekipa trenera Mihajla Mitića se furiznom igrom potpuno vratila u igru. Publika se takođe probudila a utakmica ušla u neizvesnu završnicu. “Pirot” je stigao i do vođstva. Na žalost u samoj završnici sve tri sporne sudijske odluke su otišle na stranu gostujuće ekipe. Kao i tehnička greška domaćem igraču! Igralo se na jednu loptu. A ona je završila u košu domaće ekipe.

Trener Mihajlo Mitić: “Mislim da smo nadigrali jednu odličnu ekipu, ali smo im dozvolili u 2/4 27:7 jer nismo pronašli rešenje za njihovu zonu te su otišli na poluvreme sa 16 koševa prednosti. Poslednje odluke sudija kada se utakmica odlučivala su nešto što nije dobro za košarku. Ipak smo imali napad za pobedu, tu nikome ne bih ništa zamerio. Ekipa “Mladosti” je jedna ozbiljna ekipa sa dobrim trenerom i doobrim igračima. Radulović je pogađao trojke baš kada je trebalo. Čestitam Zemunu i želim im puno uspeha dalje. Mi mormo da nastavimo da dobro radimo i nadam se da će nam se to vratiti pobedama u nastavku prvenstva.”

Igrač utakmice Žika Danilović: “Zaslužili smo da pobedimo, žao mi je što nismo, nadam se da ćemo nastaviti dobro da igramo”.

9.kolo 2.MLS, subota, 29.11.2014. hala “Kej”, Pirot
KK”PIROT” : KK”MLADOST Zemun” 72:75 (19:14, 07:27, 26:15, 20:19)

“Pirot”: Luka Vasić, Sanel Mukanović 2 (15 as, 2 os.l, 7 izg.l, 4 sk, 11.f.na, indeks 14), Nikola Raičević 3, Dušan Filipović 14 (4 tr, 4 as, 4 sk, indeks 14), Marko Gaćinović, Ivan Pendić, Filip Čolić, Borko Đorđević, Predrag Kosanović 17 (58% šut iz igre, 4 sk, 11.f.na, indeks 14), Aleksandar Živojin Danilović 20 (75% šut iz igre, 2 as, 9 sk, indeks 29), Matija Mladenović 4, Lazar Rašić 12 (4 tr, 3 os.l, 6 sk, indeks 15) . Trener: Mihajlo Mitić

“Mladost” Zemun”: Marković, Bogdanović 2, Bulatović 18, Beader 6, Burić 8, Radulović 14, Mijušković, Živanović 8, Dragićević, Ilić, Stojkanović 5, Jaćović 14. Trener: Dragan Nikolić

Sudije: Nedeljković (Niš), Krstić (Aleksinac), Đurić (Kruševac). Delegat: Milićević (Kruševac).

U narednom, 10.kolu KK”Pirot” gostuje užičkoj “Slobodi”.

KK Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker