Gradska hronika

Kilometarske kolone na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj

Velike gužve i kilometarske kolone na većini graničnih porelaza obeležile su prvi dan vikenda.

Izlaz iz Srbije ka Bugarskoj, subota 12:00

Duge kolone i zadržavanja su i na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, gde je najveća gužva na izlazu iz zemlje. Čekanje na bugarskoj granici je još veće. Odmah nakon pasoške kontrole, čeka vas nepregledna kolona za bugarske policajce i carinike.

Ulaz u Srbiju iz Bugarske
Ulaz u Srbiju iz Bugarske, subota 12:00

“Uprava granične policije u narednom periodu očekuje povećanje intenziteta saobraćaja na najvećim graničnim prelazima na Koridoru 10, pre svega na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš, Gradina i Preševo, kao i na ostalim graničnim prelazima u Republici Srbiji”, navodi se u odgovoru na upit Tanjuga.

I u predstojećoj turističkoj sezoni, u skladu sa izvršenim analizama rizika i analizama prometa putnika preko graničnih prelaza, Uprava granične policije navodi da će preduzeti sve neophodne mere i radnje kako bi se ubrzao promet putnika.

 

“Uz preduzimanje svih zakonom propisanih mera i radnji granične kontrole, maksimalno će se angažovati svi raspoloživi kadrovski i tehnički kapaciteti, a sa susednim graničnim organima će se kroz zajedničke kontakt centre kontinuirano razmenjivati informacije o prometu putnika i mogućnostima za ubrzanje istog”, naveo je Biro za komunikacije MUP-a.

 

U MUP-u ukazuju i na određene ograničavajuće faktore koji utiču na produženo vreme zadržavanja putnika na graničnim prelazima, kao što su zadržavanje putnika radi vršenja graničnih provera susednih graničnih organa i infrastrukturne kapacitete samih graničnih prelaza.

 

Uprava granične policije još jednom apeluje na putnike da u slučaju dužeg zadržavanja na graničnim prelazima za prelazak državne granice koriste alternativne granične prelaze.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker