Lokalna samouprava

Kazne od prekršaja umesto novcem, plaćaju radom

Svi Piroćanci koji u buduće budu kažnjeni od strane Prekršajnog suda moći će uskoro umesto novcem, svoje kazne da “plate” društveno korisnim radom, o čemu je juče u Beogradu potpisan ugovor između Ministarstva pravde i opštine Pirot.milan popovic

Ugovor je u ime opštine Pirot potpisao predsednik SO Pirot Milan Popović.

Kako je Popović kazao Pirotskim vestima, ovu mogućnost će moći da iskoriste svi koji budu kažnjeni zbog lakših prekršaja, ne i zbog krivičnih dela i teških prekršaja.

-Ugovor koji smo potpisali podrazumeva u najskorije vreme otvaranje kancelarije u Pirotu gde će biti upošljena stručna osoba koju odredi Ministarstvo pravde a koja će praktično određivati koliko će društveno korisnog rada određena osoba morati da odradi kako ne bi morao da plaća novčanu kaznu za učinjeni prekršaj. Kazne će moći da se “odrade” u nekom od javnih preduzeća, u nekoj od ekoloških organizacija koje se bave čišćenjem divljih deponija i sličnim poslovima vezanim za ekologiju, Crvenom krstu u sličnim humanitarnim organizacijama. Opština će obezbediti prostorije, a Ministarstvo pravde će opremiti kancelariju koja će početi sa radom u naskorije vreme-kazao je Popović.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

  1. Pohvale, pohvale i samo pohvale, svaka cast onome ko je ovo izgurao u Beogradu, umesto da traze novac bolje je da se nesto odradi, kazne niko ne placa a ovako ce da rade ti koji nemaju novca..

    cistite lokalne puteve od zbunja, recna korita, izletnista meata i postavljajte table ,i tako ce mo ulepsati nasu lepu zivotnu sredinu
    ,,,,, pohvalee

  2. Ovaj ugovor je odličan potez Opštine Pirot i Ministarstva pravde.Očekujem da ću u ime svoje ekološke organizacije Društva ,,Zeleni zec”Pirot potpisati ugovor o saradnji sa kancelarijom u Pirotu.Opet podvlačim svoju nadu i optimizam da će otvaranje ove kancelarije znatno poboljšati transparentnost pravnog sistema odnosno dostupnost pravde.

  3. Nažalost još uvek nemam informaciju da je Ministarstvo pravde otvorilo kancelariju u Pirotu.Valda se čeka da prođu izbori !?

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker