Gradska hronika

Kasni rekonstrukcija bazena u Zvonačkoj banji

Ove godine krenulo se sa prvom ozbiljnom rekonstrukcijom bazena u Zvonačkoj banji nakon kupovine, što vraća nadu da će ovaj kraj ponovo oživeti. Ove godine planirano je da se rekonstruišu spoljašni bazeni, dok će rekonstrukcija hotela, najverovatnije početi naredne godine. Završetak radova na uređenju bazena planiran je do kraja juna.

Međutim kako to obično biva u građevinarstvu, dinamika radova često ne  ide kako je i planirana.

Zvonci 1

-Imamo određenih problema sa izvođačem radova i pokušavamo da te probleme rešimo što pre, kako bi bazen počeo sa radom tokom leta. Na neke stvari jednostavno ne možete da utičete, jer i vremenski uslovi nisu bili najbolji – izjavio je Pirotskim vestima Jovča Golubov, vlasnik urušenog kompleksa, nekadašnjeg Hotela “Mir”.

Vlasnici vikendica u Zvonačkoj banji nadaju se da će sve ponovo biti kao pre.

– U kući imamo 18 ležaja i u ovo vreme nekada su svi oni bili zauzeti. Pamtim da su turisti u kolima spavali noću sa nadom da će se ujutro osloboditi neka soba, jer smeštaj se tokom sezone teško nalazio. Sve vikendice su bile pune gostiju, dok danas vidite i sami kako većina izgleda napušteno i tužno. Nadamo se da će sve biti kao nekada pre – seća se Olga, vlasnica jednog od objekata u Zvonačkoj banji, koja svako proleće i leto provodi u banji sa svojim suprugom.Olga Zvonci

Dok rekonstruisani bazen u Zvonačkoj banji ne počne sa radom spas od vrelih dana možete pronaći u živopisnom kanjonu reke Jerme, uz posetu manastiru sv. Jovana Bogoslova u Poganovu i osveženje u restoranu pored puta koji vodi do banje.

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker