Obrazovanje

Kapitalna ulaganja obeležila prethodnu godinu u PU “Čika Jova Zmaj”

Prethodnu kalendarsku godinu u PU „Čika Jova Zmaj“ obeležila su značajna ulaganja i kapitalne ivesticije u vrednosti od 31 milion dinara.  Najveći iznos sredstava, oko 20 miliona, uložen je u treću fazu rekonstrukcije vrtića Prvomajski cvet koji je u u prehodnom periodu proširen za oko 110 metara kvadratnih, uređen je atrijum, fasada i zamenjena stolarija. U narednom periodu u planu je uređenje dvorišta u vrtićima i realizacija projekata za koje već postoji spremna projektna dokumentacija.

Direktorka PU „Čika Jova Zmaj, Olivera Vukovojac kaže da se uprethodnom periodu najviše radilo u vrtiću  Prvomajski cvet gde  je bilo dosta radova u kontinuitetu ali je bilo i drugih investicija kao što je izgradnja saobraćajnice u vrtiću Lane u vrednosti od 3,5 miliona dinara kako bi se povećala bezbednost dece u delu dvorišta prema Ulici Vojvode Stepe. „Sada imamo saobraćajnicu koja se koristi za dostavna vozila a deca mogu bezbedno da se igraju“ – rekla je direktorka Predškolske ustanove.

Tokom prethodne godine uložena su značajna sredstva u opremu, u objektima Neven i Prvomajski cvet postavljen je video nadzor, a u vrtićima Neven, Lane, Crvenkapa i Zmaj postavljen je sistem za dojavu od požara.

Direktorka napominje da Predškolska ustanova već ima projektnu dokumentaciju za uređenje dvorišta u četiri vrtića. U planu je druga faza uređenja dvorišta u vrtiću Lane, Crvenkapa, vrtiću Zmaj i Neven. Za uređenje dvorišta u Prvomajskom cvetu   projektna dokumentacija je  urađena ranije. U planuje i rekonstrukcija trijažnih i izolacionih soba za šta je takođe urađena projektna dokumentacija u skladu sa važećim propisima.  Projektna dokumentacija je godova i za uređenje toaleta u jaslenom delu vrtića Crvenkapa, kaže Direktorka Olivera Vukovojac.

„Na osnovu projektne dokumentacije potraživaće se sredstzva iz budžeta grada a za sada su odobrena sredstva  za izgradnju ostave za pelet kojim smo zamenili lož ulje koje smo ranije koristili za grejanje.  Pratićemo konkurse i u saradnji sa Gradskom upravom pokušaćemo da realizujemo ove projekte koje već imammo spremne“ – rekla je direktorka PU „Čika Jova Zmaj“, Olivera Vukovojac.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker