Ostale vesti

Kanjon Jerme ovog leta nezaobilazna destinacija za avanturiste i ljubitelje prirode

Outdoor festival u kanjonu Jerme biće održan od 14. do 18. avgusta, trajaće pet dana a za sve ljubitelje netaknute prirode biće organizvano više od 20 aktivnosti počev od planinarenja, penjanja, planinskog trčanja, planinskog biciklizma i mnogo drugih atraktivnih programa, kazala je Pirotskim vestima Jelena Đorđević, iz Avanturističke mreže, koja i organizuje ovaj festival uz podršku Grada Pirota, kao i turističkih organizacija Pirota, Babušnice i Dimitrovgrada, JP Srbijašuma ali i Ministarstvo zaštite životne sredine. 

-U okviru Festivala nudimo preko dvadeset različitih programa, kulturno umetničke radionice ali i aktivnosti vezane za ekologiju. Svi programi su prilagođeni svim starosnim kategorijama, od najmlađih do najstarijih-kazala je Đorđevićeva.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je novinarima da je minulih godina mnogo toga urađeno, u saradnji sa upravljačem – Šumskim gazdinstvom Pirot, na uređenju infrastrukture za outdoor aktivnosti u rezervatu Jerme.

 

Kako kažu organizatori festivala, odabrana ekipa vodiča i instruktora spremna je da pokaže kanjon i okolne planine (Greben, Vlaška i planina Ruj), a na učesnicima je da odlučite koje aktivnosti će obeležiti predstojeće aktivno leto za pamćenje:
* planinarenje,
* sportsko penjanje na prirodnoj i veštačkoj steni,
* planinsko trčanje,
* planinski biciklizam,
* divlje pećinarenje,
* kampovanje,
* joga,
* slackline,
* umetničke radionice,
* bioskop na otvorenom itd..
* PROGRAMI ZA DECU – Posebne avanturice pripremamo za najmladje i najhrabrije avanturiste koji će pored kreativnih aktivnosti u kampu krenuti na možda svoje prvo planinarenje, penjanje ili će zaviriti u pećinu. Ono što će jedva dočekati to je skakanje u blatu i prelazak preko prepreka do cilja na AVANTURISTIČKOJ TRCI koja ih očekuje u selu Vlasi.

Pogledajte detaljne informacije o programu: http://neat-serbia.com/outdoor-fest/program-avantura/

KAMP I BAZA FESTIVALA
Na prvom Outdoor festivalu potvrdili smo da je dvorište osnovne škole u selu Trnski Odorovci savršeno mesto za kampovanje i bazu festivala, te lokaciju nećemo menjati.

VIDEO *Pogledajte kako je bilo na prvom festivalu, 2017. godine:

Outdoor Festival Jerma 2017 from Adventure Travel Network on Vimeo.

MEDIJI su ovako pisali o događaju koji je oduševio avanturiste: http://neat-serbia.com/o-nama/mediji-o-nama/

KOTIZACIJE:
Kotizacija za učešće na festivalu iznosi 6.000 din + 500 din za sve koji nisu članovi udruženja Avanturistička mreža. Iznos kotizacije za decu je 500 din – godišnja članarina ukoliko nisu članovi udruženja. Na festivalu mogu učestvovati samo članovi udruženja Avanturistička mreža. Detaljnije na sledećem linku: http://neat-serbia.com/outdoor-fest/prijavite-se/

PRIJAVE:

Prijave su otvorene od 15.aprila do 01.avgusta. Nakon zatvaranja prijava se ne možete prijaviti. Više informacija o načinu prijave potražite na sledećem linku: http://neat-serbia.com/outdoor-fest/prijavite-se/

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Avanturistički Outdoor festival Jerma se organizuje sa ciljem promocije turističkih potencijala SRP “Jerma” za ekološke i odgovorne vidove turizma, kao i za uključivanje što više ljudi i dece u aktivnosti u prirodi i poboljšanja zdravlja i opšteg stanja organizma pojedinaca i porodica.

Ono što ovaj festival čini posebnim jeste partnerstvo i podrška od brojnih prijatelja manifestacije sa lokala i iz cele Srbije. Ministarstvo zaštite životne sredine R. Srbije, Opština Dimitrovgrad, Sportsko – turistički centar Caribrod, Sportski savez Caribrod, JP “Srbija Šume”, Grad Pirot, TO Pirot, TO Babušnica, TO Srbije, Woolona – Merino world, brojni sportski klubovi i pojedinci u sportu i kulturi i ove godine doprineće da festival zadovolji vaša očekivanja. Volonteri i lokalno stanovništvo zaslužuju posebnu zahvalnost.

KONTAKT:

Više informacija potražite na sajtu udruženja Avanturistička mreža: www.neat-serbia.com
Facebook page: www.facebook.com/neat.serbia
Instagram: adventure_travel_serbia

E-mail: [email protected]
Tel: +381 62 237 687 – Jelena Đorđević
+381 69 274 14 06 – Aleksandra Radosavljević

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker