Lokalna samouprava

Kampanja “DA se upoZNAMO”

Zakon o lokalnoj samoupravi obavezuje gradske vlasti da do kraja 2018.godine direktnije uključe građane u rad lokalne samouprave. Zbog toga je Švajcarska agencija za razvoj pokrenula kampanju “DA se upoZNAMO” koja ima za cilj podizanje svesti građana o važnosti transparentnog upravljanja javnim finansijama na nacionalnom i lokalnom nivou. Kako građani doprinose opštinskom budžetu kroz poreze, takse i naknade, sada imaju i priliku da se direktnije uključe u rad lokalne samouprave kroz učešće u radu savetodavnih tela skupštine, učešće u javnim raspravama, kroz ankete, pisanje peticija, primedbi i sugestija. Uključivanjem u planiranje budžeta utičemo na prioritete u njegovom trošenju, a redovnim izmirivanjem poreskih obaveza doprinosimo da budžet bude veći.

I Grad Pirot je prepoznao značaj ove kampanje, te Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave Pirot, koristi ovim putem priliku da pozove građane da se aktivno uključe u kampanju. Sva pitanja, primedbe i sugestije vezane za porez na imovinu i participativno budžetiranje građani mogu uputiti na sledeći način:

–   porez na imovinu, kontakt osoba Ivana Malinović, e-mail adresa [email protected] , lično u kancelariji br.70 (prizemlje) ili putem telefona 305-570,

participativno budžetiranje, kontakt osoba Elizabeta Jelenković, e-mail adresa [email protected], lično u kancelariji br.40 (III sprat), ili putem telefona 305-540.

 

Takođe koristimo priliku da zamolimo građane – poreske obveznike da učestvuju u on-line anketi, čime želimo da nam kažete da li ste zadovoljni radom naše opštine, želimo da čujemo da li biste se uključili u odlučivanje o tome na šta se troši opštinski budžet. Kroz popunjavanje ove kratke, anonimne ankete će Vaš glas doprineti da naše usluge ka Vama budu bolje. Uključi se, ti se pitaš!

Link ka anketi:

http://cawi.ipsos.rs/sms3/indexCLT.php?projekatid=1801196801&tip_upitnikaid=13549

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker