Gradska hronika

Kamioni nastavljaju utvrđenom trasom

Nakon protesta meštana i blakade puta u naselju Sarlah, inspektori saobraćajne inspekcije obišli su tokom prepodneva teren. Sporni kamioni više ne saobraćaju putem u naselju Sarlah.

DSCF1737_resize

Tokom prepodneva obišli smo teren i razgovarali sa meštanima, ali i sa predstavnicima grčke firme Aktor. Kamioni su krajem prošle nedelje koristili spornu deonicu kako bi prevezli materijal i uradili nasip za prilazni put tunelu. Kamioni od subote ne prolaze tim putem, tako da se nadamo da više neće biti problema, i da će kamioni prevoz materijala nastaviti utvrđenom trasom koristeći magistralni put – kažu u Odeljenju za urbanizam,  saobraćaj i komunalnu delatnost.

U Opštini Pirot navode da su svesni značaja ovih radova, ali da se opštinska imovina mora štititi, jer će  nakon završenih radova na Koridoru, sanacija uništenih puteva pasti na teret lokalne samouprave.

A.Ć.

Slične vesti

6 Comments

 1. To je naš najveći problem jedno se gradi a drugo ruši, a ono što se upropasti nikada se više ne popravlja. Tipičan primer je deo starog puta od Sadikovog bunara do Gnjilana, koji je Alpina svojim kamionima uništila prilikom izgradnje autoputa, pokupila se i otišla, a nama ostavila put na kome ljudi svakodnevno lome svoja vozila.

   1. Sve je počelo kada su ”Putevi” Užice radili rekonstrukciju magistralnog puta Pirot-Dimitrovgrad i prevozili materijal iz kamenoloma u Ponoru (mislim da je bilo 2008 godine, tada su se pojedini bunili i bilo je obećano da će se sve što je oštećeno popraviti, ali naravno nije).
    Posle njih je bila ”Alpina” odnosno čuvena firma ”Cvčak” koja je prevozila za ”Alpinu” ( oni su imali kamione čija je nosivost bila ogromna a dnevno su imali i po desetak tura po kamionu).
    Naravno prošle godine firma ”A&D drumovi” je prevozila materijal za izgradnju nove fabrike ”Tigar tajers”, tako da su ”dokrajčili” pomenuti put, koji je u jednom momentu na pojedinim mestima bio maltene neprohodan.
    Svi oni su bili u sprezi sa inspekcijom za saobraćaj, jer bi u svakoj normalnoj državi inspektor za saobraćaj i saobraćajna policija zabranili za saobraćaj deonicu koja je 90% oštećena jer može ugroziti bezbednost učesnika u saobraćaju.

  1. Pomenuta saobracajnica je vec vise od 20 godina u takvom stanju i nikome ne pada na pamet da nesto preuzme.Stvari se sve vise i vise pogorsavaju.

 2. Не бре,све затворите,и Понорца и Кубик Транс и сваког ко нешта ради у овај град.Онда се зберите пред продавницу и будите срећни

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker