Lokalna samouprava

Kako izgleda jedna radna nedelja prvog čoveka Pirota – aktuelnog predsednika Privremenog organa Grada Pirota mr Vladana Vasića

Protekla radna nedelja mr Vladana Vasića otpočela je Kolegijumom sa direktorima javnih preduzeća u Pirotu, gde su razmotrene ključne strategije i planovi za unapređenje rada javnih preduzeća. U utorak, fokus je bio na nacionalnom nivou, sa učešćem na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu. Istog dana, predsednik Vasić je takođe prisustvovao Beogradskom ekonomskom forumu, gde su razmatrane aktuelne ekonomske teme i perspektive.

-Nakon toga, na red je došao obilazak sela Kostur, koje je mr Vladan Vasić pre dvadesetak dana obišao zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako bismo obišli asfaltiranje puteva, što predstavlja važan deo infrastrukturnog razvoja lokalne zajednice. Održan je značajan sastanak sa delegacijom Ministarstva prosvete i Ministarstva poljoprivrede, gde su diskutovane oblasti saradnje i mogućnosti unapređenja sektora obrazovanja i poljoprivrede. Krajem nedelje, Vasić je posetio jedan od najsavremenijih poligona u Srbiji i razgovarao sa predstavnicima auto škola o boljim uslovima za rad koje sada imaju na novom poligonu. Poseban naglasak stavili smo na inicijativu za sadnju drveća u gradu i okolini, sa ciljem očuvanja životne sredine i stvaranja zelenijeg i zdravijeg urbanog prostora. Ova radna nedelja bila je obeležena intenzivnim angažmanom na lokalnom i nacionalnom nivou, sa ciljem unapređenja života građana i stimulisanja održivog razvoja-navodi se na instagram nalogu Grada Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker