Ostale vesti

Kako da ne zakasnite na intervju za posao

Intervju je po nekoj meri vrhunac procesa zapošljavanja. Pre razgovora sa poslodavcem možete osećati stres, jer je ovo najbitnija etapa u Vašoj potrazi za poslom. Pretpostavljam da ćete se složiti da ukoliko biste zakasnili na razgovor, osećali biste se još lošije i bili biste pod još većim stresom. Kako da olakšate sebi i da dođete na vreme na zakazani intervju? 

jooble03

Možda Vam se čini da je užasno ako dođete na intervju ranije i čekate Vašeg potencijalnog poslodavca, ali zamislite kako bi bilo ako zakasnite bar 5 minuta i nađete Vašeg poslodavca već pripremljenog kako Vas očekuje.  To bi u velikoj meri moglo prouzrokovati kod Vas osećaj krivice i zatvoriti vas za razgovor. Dakle, morate da se potrudite da stignete na vreme.

Ako Vam je nepoznata lokacija na kojoj bi trebalo da se nađete sa potencijalnim budućim poslodavcem, dođite tamo  dan pre zakazanog intervjua ili bar nekoliko sati ranije. Tako ćete proučiti put do ove lokacije i bićite sigurni da nećete lutati, što bi Vam moglo oduzeti dragoceno vreme u tim trenucima. Ako znate mesto gde će se održati Vaš intervju ili vam se čini da znate, ipak obavezno izračunajte vreme kako biste stigli na vreme. Krenite na intervju na pola sata ili sat ranije, jer je u toj situaciji bolje da pođete ranije. Ne zaboravite i da gužve u saobraćaju mogu da Vas spreče da dođete na razgovor u dogovoreno vreme.

jooble02

Pre svega, različiti GPS – navigatori u kolima ili u Vašem smartfonu. Savremeni digitalni alati prilagođeni su ne samo pronalasku puta do određenog mesta, već i da Vam prikažu kilometražu (pešice ili vozilom) do mesta destinacije. Ali, naravno, iako je korišćenje  ovih alata dobro i pametno, ipak krenite na intervju mnogo ranije nego što Vam prikazuje „čarobni GPS“. Izračunajte svoje vreme, budite u pozitivnom raspoloženju i budite sigurni da će Vaš intervju odlično proći!

Tanja Ermenić

Jooble, međunarodni pretraživač poslova

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker