Gradska hronika

Kačkavalj Mlekarske škole oduševio delegaciju Ministarstva poljoprivrede Albanije

Danas je Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ posetila delegacija predstavnika Ministarstva poljoprivrede Srbije i Albanije. Albanski predstavnici borave u Srbiji u cilju razmene iskustava oko proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, među kojima je i „Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka“.

Dobrodošlicu gostima iz Albanije i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede poželeo je direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević. “Mlekarska škola je sa tradicijom dužom od sedam decenija lider u obrazovanju kadrova za potrebe mlekarske industrije u Srbiji. Kao dokaz dugogodišnjeg predanog, kvalitetnog rada i kvalitetnog nastavnog procesa je i Pirotski kačkavalj sa zaštićenim geografskim poreklom, proizvod koji može proizvoditi isključivo Mlekarska škola”- kaže direktor Đorđević. Zahvaljujući proizvodu sa robnom markom plasman našeg proizvoda na tržište je olakšan, jer kupci su upoznati sa kvalitetom i sigurni u vrednost samog proizvoda. Robna markica je garant kvaliteta pirotskog kačkavalja.

Nakon upoznavanja gosti su imali priliku da se upoznaju sa tehnološkim procesom proizvodnje pirotskog kačkavalja. Svoje zadovoljstvo gosti Mlekarske škole nisu krili. Direktor škole je predložio albanskoj delegaciji saradnju kroz razmenu iskustava naših i albanskih stručnjaka, kao i mogućnost saradnje sa nekom od škola iz Albanije sličnog tipa.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker