Sport

Džudo klub iz Pirota sa legendama džudo sporta

U subotu 12.oktobra u Kruševcu je održan međunarodni džudo seminar za trenere.Učestvovali su treneri iz Srbije i Makedonije.Pored trenera, na seminaru je učestvovalo i par mladih džudista iz Centralne Srbije koji su u proteklom periodu imali značajnije takmičarske rezultate.

IMG_3091

Na ovom seminaru iz našeg kluba su učestvovali trener Dragan Zdravković i prvak države za mlađe pionire u kategoriji do 60 kilograma Veljko Denčić. Seminar je odlično organizovan od strane domaćina koji je uspeo da dovede eminentne stručnjake iz našeg sporta.

IMG_3085

Uvodnu reč o istoriji i razvoju džudoa u svetu i kod nas dao je Vuk Rašović višestruki svetski i evropski prvak države za veterane i nosilac crnog pojasa IX DAN.Nakon toga je održan jedan praktični trening tehnika u parteru koji je vodio Thery Robin koji je i trener mlađih selekcija francuske reprezentacije a koji je majstor džudoa VI DAN.Posle njega je trening vodio naš bivši reprezentivac Marko Mijalković koji je demonstrirao tehnike u stojećm stavu i kombinacije tehnika.Inače on je majstor džudoa IV DAN. Na kraju je Francuz ponovo održao praktični trening-obuka tehnike O uchi gari i kombinacije drugih tehnika sa njom.

IMG_3090

-Na kraju mogu da kažem da je ovo  jedno ogromno iskustvo ali istovremeno mi je bilo zadovoljstvo da budem u društvu ovakvih trenera i legendi džudo sporta.Puno toga smo naučili i videli,svi predavači su odradili svoj posao profesinalno.Nas sada očekuje medjunarodni turnir u Skoplju  2.novembra i polovinom decembra idemo na turnir u Sofiju – izjavio je Zdravkovic.

Tekst i fotografije – Judo klub Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker