Kultura

Jubilarna sezona pirotskog teatra – 75 godina profesionalnog rada i 130 godina pozorišnog života u Pirotu

Ovogodišnja sezona Narodnog pozorišta Pirot, koja počinje 28. oktobra premijerom komada “Nema dade, nema bate”, pisanog na lokalnom dijalektu, u znaku je dva velika jubileja – 75 godina rada Narodnog pozorišta u Pirotu i 130 godina pozorišnog života u našem gradu.

Komad Srbislava Minkovića “Nema dade, nema bate” režirao je Slobodan Aleksić. Direktor Gradimir Filipović kazao je novinarima da nakon ove premijere i Revije malih pozorišnih formi, koja počinje 28. oktobra, pirotski glumci imaju mini-turneju  a odmah zatim počinje rad na novoj dečjoj predstavi.

Desetu po redu, jubilarnu Reviju malih formi otvara 29. oktobra komad ”Ljubav u doba kokaina” u kome igraju Marijana Mićić i Marko Marković. Dan kasnije pirotskoj publici će se predstaviti Zijah Sokolović komadom ”Lijevo, desno glumac”. Ovom predstavom Zijah Sokolović obeležava 50 godina rada. Poslednjeg dana oktobra na programu je predstava ”Ljubav do groba” u kojoj igraju Snežana Savić, Milenko Pavlov i Marina Vodeničar, a reviju zatvara komad ”Striptiz” u kojoj uloge tumače Miloš Samolov i Radoslav Milenković-kazao je direktor Filipović.

Sve gostujuće predstave igraju se u sali Doma vojske od 19:30. Karte će moći da se nabave već od 17. oktobra. Po rečima organizatora Pozorišta Dejana Glišića, cena pojedinačne karte je 500 dinara, a kompleta 1600 dinara, uz popusti koji su obezbedjeni za sindikalnu prodaju i pretplatnike pozorišta.

Mini-turneja sa “Hasanaginicom”

Aleksandar Radulović, umetnički direktor pozorišta i glumac kazao je da će glumcima pirotskog teatra biti velika čast da važne jubileje obeleže sa bardovima glume poput Radoslava Milenkovića i Zijaha Sokolovića.

-Naše pozorište će prvi put u svojoj istoriji igrati na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu – 5. novembra. Zatim ćemo “Hasanaginicu” igrati u Lazarevcu, potom u Dimitrovgradu na Balkan teatar festu – 13. novembra-navodi Radulović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker