Kultura

Još jedno veliko priznanje Silvani Tošić – Kreacije Etno Glamour postale prepoznatljiv pirotski brend

Naša sugrađanka Silvana Tošić, dobitnica je još jednog značajnog priznanja “BALKAN AWARDS”. Ova prestižna manifestacija održana je 25. februara u Cineplexx dvorani TC Ušće . Zahvaljujući posvećenosti svom radu Tošićeva se našla u odabranom društvu nagrađenih među kojima je bilo poznatih glumaca, uspešnih privrednika, naučnika, muzičara, sportista. Nagrada “BALKAN AWARDS” već 10 godina predstavlja najviše merilo poslovne izvrsnosti i jedno je od najvećih priznanja na Balkanu piše, između ostalog, u opisu priznanja. Tošićeva kaže da veliku zahvalnost duguje Kristini Madić, koja je prepoznala njenu ideju i trud. Inače, Madićeva je članica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

“Sada, posle 6 godina promovisanja šara pirotskog ćilima kroz kolekciju Etno Glamour By Silvana, bez lažne skromnosti mogu reći da su kreacije Etno Glamour postale respektabilni i prepoznatljiv pirotski brend, a to potrvđuju ljudi, ne samo iz modnog sveta, već i naučna javnost, što je za mene veliko priznanje. Kada najpoznatiji etnolozi, poput Dr Vesne Marjanović, istoričarke Dr Ivane Spasović iz SANU i Dr Biljane Đorđević iz Narodnog Muzeja smatraju da ono što radim vredi, ne mogu a da ne budem ponosna. Takođe, još jedno veliko priznanje za mene je što se modna linija Etno Glamour našla nedavno i u naučnom radu Dragane Frfulanović, koji je izašao u Pirotskom zborniku”

 

Silvana Tošić kaže da je ovo još jedan dokaz da pirotska tradicija i te kako vredi, da je poštovana u Srbiji i svetu, ali odgovorno i argumentovano tvrdi ne dovoljno i u Pirotu.

 

“Iskreno verujem da će se to uskoro promeniti, a ja ću i dalje , nadam se uz pomoć Grada, kao i do sada, Turističke organizacije i drugih ustanova kulture uspeti da pokrenem mnoge značajne projekte i manifestacije, naravno kada to epidemiološki uslovi dozvole. Pirotska tradicija je sama po sebi brend i treba ga iskoristiti na najbolji mogući način, ističe Tošićeva. Posebnu zahvalnost dugujem svom kreativnom timu – Marini Jovanović, Ljiljani Andrić i Marini Žikić, jer zajedno stvaramo jedinstvene kreacije inspirisane ćilim-šarama”.

Tošićeva je dodala da zahvalnost duguje i svim svojim kolegama u Pirotu i Beogradu, posebno Pirotskim vestima koje od početka prate njen kreativni rad, kao i iskrenim prijateljima koji  svojom nesebičnom podrškom pomažu da prevaziđe prepreke na putu punom izazova i nerazumevanja. A, da je taj put ispravan dokazuju i dva Oskara u kratkom vremenskom priodu od 14 meseci.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker