Kultura

Još dve nagrade za “Malog Gezu”

Narodno pozorište u Pirotu na Festivalu prvoizvedenih predstava koji je završen u Aleksincu predstavom “Mali Geza” osvojilo je još dve nagrade –  za najbolju režiju i najbolji dramski tekst._DSC1461Kako je Pirotskim vestima izjavio glumac Aleksandar Radulović, protagonista naslovne uloge u predstavi “Mali Geza”, koje ne prestaje da osvaja nagrade na festivalima širom Srbije, glumci pirotskog pozorišta se spremaju za novu premijeru, ali i za nastup sa “Malim Gezom” u Narodnom pozorištu u Beogradu.

-Zaista smo svi  prezadovoljni predstavom i nagradama. Reč je o bitnim nagradama za režiju i najbolji dramski tekst. Sada se okrećemo novim izazovima koji nas očekuju pred  publikom u Narodnom pozorištu u Beogradu gde ćemo igrati “Malog Gezu”-kazao je Radulović Pirotskim vestima.

Nagrada za najbolju režiju u Aleksincu dodeljena je Stevanu Bodroži a za najbolji dramski tekst nagrađen je Janoš Haj.

Ova predstava već je na festivalu “Joakim Vujić” nagrađena sa čak tri nagrade, za najbolju predstavu, najbolju režiju i najboljeg glumca. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Aleksandar Radulović.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. “Malog Gezu” sam gledao proletos i dopalo mi se sve od same priče, preko kostima, scenografije, rediteljskih rešenja i glume. Predstava bukvalno prenosi društvenu atmosferu među “tranzicijskim gubitnicima” u provinciji i preživljavanja i probleme onih sa smanjenim mentalnim sposobnostima ili emotivnim ranama.

    Izgleda da nije slučajno da su do sada dobili nekoliko nagrada i da su pozvani da igraju u Narodnom u Bgd.

    Srećno sa novom premijerom.

  2. Mali Geza !! Dvoslojna predstava o pozicioniranju društva ljudi I OSOBA u protežiranim sistemima. Gde se razlike spajaju u nespojivosti mogućeg,a to je KO JE U STVARI ČOVEK !!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker