Sport

Još dve medalje za pirotske džudiste na Školskom prvenstvu Centralne Srbije

Nađa Antić i Ognjen Petrović plasirali se na Republičko takmičenje

Nađa Antić, učenica Gimnazije,  osvojila je  drugo mesto, a Ognjen Petrović, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić”,  treće mesto  na školskom prvenstvu centralne Srbije u džudou za starije  osnovce i srednjoškolce, koje je danas održano u Nišu. Ovo dvoje  članova  džudo kluba “Ipon 010”,  ostvarili su pravo učešća na Republičkom prvenstvu.

Ognjen Petrović  je postigao izuzetan uspeh, jer je u njegovoj kategoriji bila veoma jaka konkurencija. Nađa Antić pokazala je da je u odličnoj formi pred juniorsko prvenstvo centralne Srbije, koje će biti održano narednog vikenda.

Na današnjem školskom prvenstvu centralne Srbije, za starije osnovce i srednjoškolce  učestvovalo je 7  učenika pirotskih  škola, članova ovog džudo kluba.

Trener džudo kluba “Ipon 010” Danilo Drašković kaže da je zadovoljan  nastupom svih mladih pirotskih džudista, jer je  zbog pandemije,  ovo bilo prvo takmičenje u godini.  Školsko prvenstvo poslužiće kao dobra priprema za predstojeća regionalna i državna prvenstva u svim uzrasnim kategorijama. Narednih dana analiziraćemo rezultate i pokušati da popravimo formu za jaka takmičenja koja nas očekuju u naredna dva meseca, zaključuje Drašković.

Peto mesto osvojili su Aleksa Petrović, učenik Ekonomske škole i Aleksandar Janjić, učenik Tehničke Škole.

Na takmičenju su učestvovali još i Sofija Jovićić, učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić”, Dimitrije Manić, učenik Osnovne škole “Sveti Sava” i Nikola Popović, učenik Osnovne škole “8. septembar”.

Školsko prvenstvo centralne Srbije ove godine je izuzetno jako takmičenje, jer je učestvovao 481 takmičar iz svih osnovnih i srednjih škola.  Na njemu je u protekla dva dana nastupilo 17 učenika pirotskih osnovnih i srednjih škola, članova džudo kluba “Ipon 010”.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker