Reportaža

Jedini pirotski klovn – Zoran Milošević 15 godina uveseljava mališane

Piroćanac Zoran Milošević, vlasnik firme “Ballon fantasy” već 15 godina uveseljava najmlađe naše sugrađane svojim neverovatnim kreacijama od balona, ali i kao jedini pirotski klovn. Milošević za Pirotske vesti kaže da je sve počelo slučajno a da je glavna motivacija – osmeh na licu mališana koji ga čini beskrajno srećnim i daje snage da se stalno usavršava i unapređuje u svom poslu.

lična foto arhiva Zorana Miloševića

 

-Sve je počelo pre 15 godina kada sam u novinama pročitao reportažu o jednoj porodici iz Kragujevca koja se uspešno bavi poslom sa balonima. Oduševljen njihovim radom i kreacijama, stupio sam u kontakt sa njima, bio neko vreme kod njih da izučim zanat i tako je sve krenulo-kaže Milošević.

Posebno je interesantna priča kako je Milošević u međuvremenu postao i animator, tačnije jedini pirotski klovn.

-Na jednom od brojnih rođendana zapazio sam mališana koji je imao neverovatnu fobiju od balona. Od njegove majke sam saznao da taj strah postoji od kako mu je balon eksplodirao u neposrednoj blizini glave, u rukama, i da od tada dečak ima ogroman strah od balona. Čak, kada je video gomilu balona, on se toliko prestravio da je pobegao glavom bez obzira i sakrio se drhteći od straha. Tada sam obećao sebi da moram da pomognem mališanu da taj strah prevaziđe. To sam na kraju i uspeo, najpre razgovorom, a kasnije i na taj način što sam uz pomoć balona na licu mesta improvizovao kostim klovna. Mališanu je to bilo veoma smešno i tu je bio početak kraja toj njegovoj fobiji od balona. Kasnije je postao opsednut balonima do te mere da je celu svoju dečju sobu ukrasio balonima. Zvao i na njegove rođendane da mu ukrašavam balonima ambijent i to je bio prelomni trenutak za mene da nabavim i klovnovsko odelo, što se takođe pokazalo kao sjajan potez jer sam postao i animator-kaže Milošević i dodaje da mu je osmeh na licu deteta oduvek bila ogromna satisfakcija i najveći motiv da nikada ne odustane od onoga čime se bavi.

Autor fotografije – Daniel Kop

-Da bi izmamio osmeh na licu deteta, moraš biti i sam pomalo dete, a to ne može da se glumi, niti da se čovek pretvara. Deca su najzahtevnija publika i kod njih bilo kakvo pretvaranje ne pali. Ali zato iskren osmeh, ljubav prema deci i želja da se nasmeju uvek rezultira na najbolji mogući način-kaže Zoran.

lična arhiva Zorana Miloševića

Bez Miloševićevih kreacija gotovo da ne može da se zamisli niti jedan događaj u Pirot, nijedna manifestacija, ali ni veselje, rođendani, svadbe i mnogi drugi veseli događaji. Osim toga, on je učestvovao i na velikom broju humanitarnih akcija za pomoć naših teško obolelim sugrađanima.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker