Lokalna samouprava

Javni radovi – Rešavanje manjih infrastrukturnih problema u selima i prilika da se selektuje radna snaga

U Velikom Suvodolu u toku su Javni radovi koje JKP Regionalna deponija sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Javni radovi se odnose na  uređenje divljih deponija, uklanjanje stabala, čišćenje oko potoka i rešavanje drugih sličnih problema u selima Veliki Suvodol, Blato, Ponor i Mali Suvodol. Aktivnosti se sprovode uz pomoć mehanizacije koju obezbeđuje JKP Regionalna deponija.

U Velikom Suvodolu i okolnim selima koja su obuhvaćena ovim javnim radovima ima dosta problema koji dugi niz godina nisu rešavani, kažu meštani i nadaju se da je ovo početak njihovorg rešavanja.

Direktor Regionalne deponije, Nebojša Ivanov kaže da je cilj javnih radova  da se  zajedno sa meštanima ove mesne zajednice uz tehničku podrđku Regionalne sanitarne deponije, uredi centar sela i na taj način pokažu da kada psotoji sinergija rezultati ne izostaju.

Na Javnim radovima, preko NSZ su angažovana četiri radnika koja će pored radova u Velikom Suvodolu raditi na uređenju predviđenih lokacija u Blatu, Ponoru i Malom Suvodolu.

Cilj ovakvih javnih radova je uklanjanje divljih deponija i uređenje lokalne zajednice ali je to prilika i da ovo javno komunalno preduzeće selektuje radnike koje će zaposliti.  “Mi smo zaposlili za liniju sekundarne separacije 15 radnika i svi su prošli program javnih radova. Za deponiju su javni radovi vrlo korisni jer na taj  način selektujemo kavlitet i zapošljavamo zainteresovane. Svi koji su zaposleni na Deponiji  u poslednjih godinu i po dana su prošli javne radove i to je benefit i za ovo javno preduzeće i za ljude koji učestvuju u ovom pogramu – poručio je Ivanov.

Predsednik MZ Veliki Suvodol, Nenad Antić,  kaže da su u ovom selu živi oko 280 stanovnika i da su domaćinstva pretežno staračka. Poljoprivredni poslovi kojima se meštani bave  ne ostavljaju veliku mogućnost za druge aktivnosti, pa se ne može od njih očekivati da se angažuju na poslovima uređenja sela. “ Koristimo ovakve prilike da se preko javnih radova uredi centar, imamo potok, pored mosta je rastinje koje zaista ružno deluje. U saradnji sa Regionalnom deponijom ćemo sada urediti centar sela” – kaže predsednik MZ Veliki Suvodol.

On ističe da je potrebno i uređenje dečjeg igrališta, terena za fudbal i mini basket i očekuje da će u saradnji sa lokalnom samoupravom u narednom period i ovi problemi biti rešeni.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker