Gradska hronika

Jagnjijada u Krupcu na Sajmu turizma u Nišu

Ovogodišnja prva Jagnjijada u selu Krupac biće predstavljena premijerno na Sajmu turizma u Nišu, koji je počeo danas, izjavio je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

-Nadamo se da će pored sajma peglane kobasice, sajma staroplaninske hrane u Temskoj ovo biti treća veoma značajna i masovna manifestacija u našem gradu. Već smo održavanje ove manifestacije najavili i turističkim agencijama u susednoj Bugarskoj. U razgovoru sa ljudima iz Krupca došli smo do zaključka da selo Krupac iako je najveće u pirotskom kraju, nema značajnu turističku manifestaciju, a s obzirom da ovo selo ima veliki broj stočara koji napasaju velika stada ovaca u podnožju Vidliča Jagnjijada je dobar izbor-kaže Zlatkov.

jagnjijada pirott

Jagnjijada u Krupcu biće održana 25. aprila. Organizatori su Udruženje građana “Vidlič” i Mesna zajednica Krupac uz pomoć Turističke organizacije Pirot.

U sklopu ovogodišnje Jagnjijade biće održana brojna takmičenja u pripremi jagnjega pod sačem, u vurnji na ražnju, a biće predstavljeni i mnogobrojni specijaliteti iz pirotskog kraja i sa Stare planine.

tekst i foto A.Ć.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker