Lokalna samouprava

Izvršenje opštinskog budžeta-101 procenat od planiranog

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu novinarima je kazao da lokalna samouprava godinu na izmaku ocenjuje uspešnom, sve sednice skupštine su održane u planiranim rokovima, brojnim novim infrastrukturnim projektima, radovima, a javna preduzeća su završila poslovnu godinu uspešno, dok je izvršenje budžeta 101 procenat od planiranog. -Izgradili smo nekoliko infrastrukturnih objekata, najznačajniji su svakako most na Drugom ringu i Zatvoreni bazen, izgrađene su nove škole, planinarski dom u Dojkincima, gradi se nov hotel u gradu, tako da ima dosta argumenata koji nam daju za pravo da ocenim 2o15. godinu uspešnom-kazao je Vasić uz čestitke svim građanima Pirota. Vasić se zahvalio posebno dopisnicima koji šalju priloge o dešavanjima u Pirotu koji nailaze na odjek širom zemlje, ali i inostranstvu.

DSC_0001.Still001

-Veoma je bitno da ljudi iz Srbije vide šta se radi u Pirotu jer onda mogu da porede svoje sredine sa našom i vide da se u Pirotu dobro radi-kazao je Vasić.

Predsednik SO Pirot Milan Popović kazao je, sumirajući rad lokalnog parlamenta, kazao je da je bilo poteškoća, pokušaja da se dođe do nekog cilja na razne načine.

-Sve sednice koje su održane, a bilo ih je 6 sa ukupno 80 tačaka dnevnog reda, sve su uspešno zavene. Poslednja sednica je trajala čak 7 sati, što se ne pamti, ali to je neki parlamentarni život-kazao je predsednik Popović.

Pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu Goran Popović kazao je da će budžet Fonda za poljoprivredu za narodnu godinu, koji iznosi 50 miliona dinara, biti iskorišćen na najbolji mogući način.

-Ove godine su poljoprivredni proizvođači su uložili oko 70 miliona dinara svojih sredstava da bi dobili povraćaj odnosno subvenciju iz opštinskog Fonda negde oko 30 miliona, što znači da je negde oko 100 miliona uloženo u poljoprivrednu proizvodnju-kazao je Popović i dodao da se nada da će u narednoj godini još veći broj gazdinstava iskoriste subvencije Fonda za razvoj poljoprivredu opštine Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker