Gradska hronika

Izuzetno interesovanje za Program “Moja prva plata”

Program koji ima za cilj podsticaj zapošljavanja mladih do 30 godina, pod nazivom “Moja prva plata” naišao je na izuzetan odziv poslodavaca i nezaposlenih lica. Imajući  u vidu veliku zainteresovanost, kako poslodavaca tako i mladih nezaposlenih ljudi, sa programom se nastavlja i dalje tako da je 20. avgusta Nacionalna služba za zapošljavanje pokrenula novi Javni poziv na osnovu Uredbe o programu podsticaja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”.

Prema rečima Danijele Popović, načelnice Odeljenja za programe zapošljavanja Filijale Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje, Program “Moja prva plata” u 2020. godini realizuju 162 lica, odnosno poslodavca, u Pirotskom okrugu. Od toga 135 lica je iz privatnog sektora, a 27 poslodavaca je iz javnog sektora kod kojih se realizuje ovaj Program. Program iz 2020. godine biće završen krajem septembra, kaže Popovićeva.

“Što se tiče programa koji je objavljen 20. avgusta ove godine u ovom trenutku, takođe, imamo veliko interesovanje. Na današnji dan 208 poslodavaca je izvršilo prijavu na nivou Pirotskog okruga. Iz Pirota je 158 poslodavaca, Dimitrovgrada 14, Babušnice 11 i Bele Palanke 25 poslodavaca. S obzirom da se program “Moja prva plata” odvija po fazama u toku je prva faza i to je faza prijave poslodavaca koja je počela 20. avgusta i trajaće do 20. septembra. Očekujemo da će biti još više prijavljenih poslodavaca”- rekla je, pored ostalog, Popovićeva.

Druga faza programa namenjena je nazaposlenim licima koja će se u periodu od 1. do 31. oktobra prijavljivati na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs

Treća faza realizacije programa je izbor kandidata od strane poslodavaca.Povezivanje i konačan izbor kandidata će se obaviti u periodu od 1. do 15. novembra 2021. godine za poslodavce iz privatnog sektora, a od 16. do 30. novembra za poslodavce iz javnog sektora.

Četvrta faza programa je potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Program će se kod poslodavaca realizovati u trajanju od 9 meseci, a ne podrazumeva zasnivanje radnog odnosa. Zarade lica sa srednjom stručnom spremom iznose 22.000, a sa visokom 26.000 dinara.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker