Sport

Izuzetna igra pirotskih košarkaša, razlika od 28 poena u njihovu korist sve govori

Košarkaška liga Srbije

Pirot: Sportski centar: Hala “Kej”

KK Pirot 102 – 74 KK Napredak JKP ( 30-18, 22-22, 21-17, 29-17)

KK Pirot: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović, Dušan Filipović, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić, Ivan Pendić, Miloš Vraneš, Martin Matović, Miodrag Stojanović, Mladen Pantić, Venkatesha Jois. 

U duelu starih rivala košarkaši Pirota večeras su bili više nego uspešni. Rezultat najbolje govori o odnosu snaga na terenu. Pirot je silovito krenuo i najavio da ni po koju cenu neće dozvoliti Aleksinčanima da prirede iznenađenje u Pirotu. Gosti su u drugom periodu igre bili ravnopravan rival, imali više skokova, pokušavali da preko svojih brzih igrača izbore povoljan rezultat, ali večeras su košarkaši Pirota bili neumoljivi i izuzetno raspoloženi, ali i svesni toga da moraju i rezultatski valorizovati svoj kvalitet, jer mogućnost za “popravni” više ne postoji. Prvu od poslednjih pet utakmica su dobili, ubedljivo, čekaju ih još četiri, od toga tri na domaćem terenu. Verujemo da će uspeti.

Nikola Đonlić, najbolji strelac u ekipi Pirota sa 24 postignuta koša, kaže da je ovo prvo od pet finala u naredne dve nedelje. Zadovoljan je igrom svoje ekipe s obzirom da je svaki dogovor iz svlačionice ispoštovan.

“Ostale su nam još dve paklene sedmice i ritam odigravanja utakmica sreda – subota – sreda – subota. Čestitam mojim momcima na odličnoj igri, na zalaganju, i u napadu i u odbrani. Ispoštovali smo sve što smo dogovorili i trenirali u protekloj nedelji. Jedino što su gosti u prvom poluvremenu imali deset skokova u napadu, medjutim mi smo to neutralisali i zadržali prednost na poluvremenu. Dobro smo otvorili drugo poluvreme i mirno smo priveli utakmicu kraju. Čestitam i ekipi iz Aleksinca, poznato je da su se između nas igrale sjajne utakmice. Ovog puta smo mi njih nadigrali. Odmorićemo se večeras i sutra, i okrećemo se radu i utakmici u sredu, da nastavimo ovaj niz bez poraza, i da ostanemo u najboljem košarkaškom društvu” – rekao je Đonlić.

Da li je šef struke pirotskih košarkaša, Filip Socek, zanemeo od fenomenalne igre svojih momaka ne možemo biti sigurni. Ali, u obraćanju novinarima, ma koliko se pokušavalo da se izvuče koja reč više od njega samo je rekao: – Nema euforije, prvo finale je gotovo, idemo dalje”. Naravno, na terenu je sve rečeno. Ne zameramo gospodinu Soceku, čak, šta više, priželjkujemo da i u sredu bude isto toliko pričljiv i kaže:- Dobili smo drugo finale, idemo dalje.

foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker