Obrazovanje

Izuzetan uspeh učenice pirotske Gimnazije na međunarodnom takmičenju Delf!

Profesorka matematike u Gimnaziji Nada Popović položila je C1 nivo međunarodnog ispita DALF!

 Učenica prvog razreda bilingvalnog odeljenja pirotske Gimnazije, Nina Petrović ostvarila je izvrstan rezultat na međunarodnom takmičenju Delf u poznavanju francuskog jezika. Odlične rezultate postigli su i drugi učenici, ali i profesori pirotske Gimnazije.Ona je sa osvojenih 99 od 100 bodova ušla u istoriju ovog takmičenja i jedna je među najboljima. Nina Petrović za Pirotske vesti kaže da je za ovakav rezultat potrebno mnogo rada, a na tome je zahvalna pre svega svom mentoru, nastavnici Miljani Jordanović.

Nina Petrović

Bilingvalno srpsko-francuska nastava u Gimnaziji Pirot zaživela je pre skoro deset godina i od tada se neprestano usavršava i iz godine u godinu dobija na kvalitetu. To dokazuju kako uspesi učenika odeljenja sa dvojezično nastavom, tako i zalaganja, usavršavanje i uspesi profesora koji izvode nastavu u ovim odeljenjima. Pored profesora francuskog, veliki doprinos daju i profesori biologije, hemije, geografije, informatike, matematike, koji svoj francuski svake godine neprestano usavršavaju i svi oni imaju sertifikat o znanju francuskog jezika, što na nivou B1, što na nivou B2.

Nada Popović, profesorka matematike, iskoračila je još dalje i položila Medjunarodni ispit iz francuskog jezika DALF, nivo C1. Ovo je veoma visok nivo znanja jezika, koji zahteva dugotrajan i svakodnevni rad. Nada Popović, veoma uspešna pre svega kao profesor matematike, pokazala je da obrazovanje ne samo da nije i nikada ne sme biti završen proces, već da može i treba da bude svestrano i široko. Sva četiri dela, od kojih se ovaj ispit sastoji, ocenjena su od strane ispitne komisije Francuskog Instituta u Beogradu, gde je ispit i održan, veoma visokim ocenama, saopštila je pirotska Gimnazija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker