Gradska hronika

Izgledna saradnja “Tigar” a.d. sa Rusima

Saradnja pirotskog “Tigra” a.d, sa potencijalnim ruskim partnerima može da se odvija u nekoliko pravca: jedan je proizvodnja  gumenih auto delova za ruske firme, a drugi proizvodnja robe za svakodnevnu upotrebu-rekao je prilikom posete “Tigru” ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

cepurin u tigru

Uz konstataciju da  bi “Tigar”mogao da zauzme mesta turskih preduzeča koja su radila za ruske partnere,Čepurin je rekao da će prvi sastanak  ovim povodom biti organizovan krajem nedelje u Beoradu.

Balkanski gumarski gigant sa ambasadorom RF posetio je i  ministar za rad , zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin, koji je  istakao da u ekonomskom smislu Srbija ima priliku da plasira više robe na probirljivom i zahtevnom ruskom tržištu i da je  u tome i šansa “Tigra” koji može da se nosi sa  svetskom konkurencijom.

autoklava

-Prvi sastanci sa potencijalnim partnerima su već u petak . Osim klasičnog izvoza, pokušaćemo parnere da ubedimo i oko strateškog partnerstva sa fabrikom Tehnička guma u kojoj se proizvode delovi za auto industriju-naglasio je direktor “Tigra” a.d. Nebojša Đenadić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker