Ostale vesti

Izbori će poreske obveznike koštati više od milijardu dinara

 Vanredni republički izbori, koji se održavaju u nedelju, 16. marta, koštaće milijardu 146 miliona i 440 hiljada dinara a sredstva su obezbeđena iz budžetske rezerve, objavila je danas Novinska agencija TANJUG.

izbori

Biće otvorena 8.262 biračka mesta u Vojvodini, centralnoj Srbiji i u zavodima za izvršenje zavodskih sankcija, a na Kosovu i Metohiji 90. Glasaće se i na 35 biračkih mesta u 20 država.

Odstampano je ukupno 6.801.161 listića, što čini i obaveznu rezervu od 0,5 odsto od utvrđenog broja birača, a listići će biti na 32 jezičke varijante, pored srpskog i na jezicima nacionalnih manjina.

Birački listić je svetlo plave boje, na A4 formatu, a kontrolni svetlo ljubičaste boje.

Na zbirnom izbornom listiću je 19 lista stranka koalicija i grupa građana. Prva je koalicija okupljena oko SNS, druga koalicija SPS-PUPS-JS, treća Demokratska stranka Srbije, LDP je četvrti, SVM peti, SRS šesti, a URS sedmi.

Pod rednim brojem osam biće lista “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”, deveta će biti lista “Dveri – Boško Obradović”, a deseta lista SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin.

Na zbirnoj izbornoj listi 11. mesto imaće koaliciona lista Boris Tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni, LSV – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista “Treća Srbija”.

Pod rednim brojem 13 biće “Crnogorska partija – Josip Broz”, a 14. “Lista nacionalnih zajednica – Emir Elfić”.

Pod rednim brojem 15 nalaziće se lista “Dosta je bilo – Saša Radulović”, 16. će biti “Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS – SDS)”, 17. “Patriotski front – Dr Borislav Pelević”,18. “Ruska stranka – Slobodan Nikolić”, a lista “Partije za demokratsko delovanje – Riza Halimi” biće poslednja na zbirnom izbornom listiću.

Od 19 lista sedam su manjinske, a od ukupno 3.020 kandidata za poslanika 1.087 ili 36 odsto čine žene, što je i zakonski propisano

Agencija TANJUG

Slične vesti

3 Comments

  1. Mislim da su naprednjaci rekli da neće biti skupi izbori, a u prilog tome ide i to što nije bilo puno reklama, spotova, bilborda, plakata i reklamnog materijala. Umereni, nema šta!

  2. Nije to puno, vise od sto mostova na Nisavi, 200 trgova, 1000 vrtica u Belom Polju … Plus jos toliko minumum, za njihovu steanacku kampanju. Nije puno!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker