Nasilje u porodici veliki problem

Podelite

Na tribini Koalicije za Pirot, koja je danas održana u Narodnoj biblioteci u Pirotu, konstatovano je da je nasilje u porodici ozbiljan problem o kome se nedovoljno govori u javnosti a izražen je i u našoj zemlji, ali i inostranstvu, pa i u Pirotu.

Capture

Odbornički kandidat KZP dr Milena Dimitrijević kazala je da su, kada je o nasilju u porodici reč, najčešće žrtve žene i deca.

-Cilj je da upoznamo javnost sa svim oblicima nasilja kojima deca mogu da budu izložena. Nasilje u porodici može da bude strašno ugrožavajuće za decu, a nasilje nad decom ostavlja ozbiljne posledice na decu. Javljaju nam se i deca i majke, a po statistici 2012. godine imali smo 11 prijavljenih slučajeva, 2013. – 14, 2015. – 18 slučajeva nasilja. Mislim da to nije konačna brojka jer se dosta toga krije pod tepih jer je majkama koje imaju problem prosto sramota da imaju problem. Upravo ova naša aktivnost treba da napravi pomak kako bi se situacija poboljšala makar malo-kazala je dr Dimitrijević.

Dr Suzana Stanković kazala je da je nasilje u porodici jako rasprostranjeno.

-Opštinska vlast je imala puno poverenja u Tim za pomoć i podršku žrtvama nasilja što je veoma važno jer mnoge institucije ne rade svoj posao kako treba kada je o ovom problemu reč-kazala je dr Stanković.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1