Bela Palanka

Izađi mi na teglu – takmičenje u pravljenju najboljeg ajvara

Manifestacija “Izađi mi na teglu” posetiće ove godine više od 25 gradova i opština u Srbiji, a 30. septembra biće održana u opštini Bela Palanka  u potrazi za najboljim ajvar majstorom u 2016. godini.

Zainteresovani za učešće mogu da se prijave  u Turističkoj organizaciji  Bele Palanke najkasnije do utorka , 27. septembra, do 15 časova, a od takmičara se očekuje da se “naoružaju” tajnim receptima.

 

Manifestacija je uspela da spoji naizgled nespojivo – moderno i tradicionalno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, kao i da “sve to promeša”.

U toku nadmetanja u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna proizvedena količina ostavlja se učesnicima na raspolaganje. Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za ekipu, stolovi i stolice, kube – prenosiva mala peć za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne “ture” ajvara, ulje, šećer i so.
To jedinstveno takmičenje organizuju organizacija “Bašta Mašta” iz Beograda i Turistička organizacija Bele Palanke pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka . Pozivamo sve zainteresovane da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Bele Palanke ili na kontakt tel : 018 853 080 ili  lično radi potpisivanja potvrde o učešću i upoznavanju sa propozicijama takmičenja.

Foto i grafika – TO Bela Palanka

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker