Lokalna samouprava

Iz Gradašničke reke tokom akcije čišćenja korita izvađene korpe za otpatke, kante, plastična ambalaža…

Grad Pirot podržao je akciju kompanija Blic i VIP mobile pod nazivom “Očistimo reke Srbije”, i to organizovanjem akcije čišćenja korita Gradašničke reke iz koje su danas zaposleni u Komunalcu, Gradskoj upravi i volonteri vadili korpe za otpatke, kante, ogromnu količinu plastične ambalaže, kesa i drugog otpada koji je u reci završio zahvaljujući nesavesnim našim sugrađanima. 

Sreten Savov iz Gradskog štaba za vanredne situacije kazao je da Grad Pirot uvek podržava ovakve akcije koje za cilj imaju da se podigne svest u javnosti o značaju očuvanja korita reka, posebno sa aspekta odbrane od poplava, jer korita reka puna otpada mogu predstavljati veliku opasnost u vreme velikih vodostaja i pojave bujičnih voda.

Branko Janačković, šef dopisništva Blica iz Niša kazao je reč o velikoj ekološkoj akciji sa ciljem da se vodotokovima u Srbiji vrati dostojanstven izgled.

-U ovom drugom krugu akcije čistimo dvadesetak reka u Srbiji, Pirot se pridružio akciji a ovde smo ne samo da očistimo korito Gradašničke reke već i da pošaljem snažnu ekološku poruku da životnu sredinu treba čuvati-kazao je Janačković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker