Lokalna samouprava

Iz Budžeta Pirota 40 miliona za održavanje ulica i puteva. Asfaltiran put u Malom Jovanovcu

Prema razuđenosti putne mreže Pirot je u samom vrhu u Srbiji. Imajući u vidu, upravo, taj podatak može se shvatiti koliko je ambiciozan plan lokalne samouprave da na svojoj teritoriji do svake kuće asfaltira ulice i sokake. Od tog plana se ne odustaje i pored svih drugih poslova. Za Plan redovnog održavanja ilica i puteva svake godine se izdvajaju pozamašna sredstva. Ove godine oko četirideset miliona dinara. Ovih dana se prema Planu redovnog održavanja radilo u Malom Jovanovcu gde je asfaltiran deo puta od trafostanice do seoskog groblja.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, reč je o deonici puta u Malom Jovanovcu dužine od oko trista metara. Vrednost radova je dva miliona i osamsto hiljada dinara.

Prema istom programu ovih dana se nastavlja krpljenje udarnih rupa i prekopa u gradu s obzirom da je ovaj posao zbog nepovoljnih vremenskih prilika nakratko zastao. Direktor Svilarov kaže da će se uskoro asfaltirati u Gradištu, dva sokaka u Poljskoj Ržani i deo puta prema Rudinju. Posle okončanja radova na vodovodnoj mreži počeče asfaltiranje u Ratarskoj i Ulici Miliovana Glišića.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker