Gradska hronika

Isplaćuju se zaostale plate u “AHA Mura Prvi maj”

Štrajka i obustave proizvodnje u kompaniji “AHA Mura Prvi maj”, najavljene za danas, neće biti, izjavio je Pirotskim vestima poverenik ASNS sindikata u ovoj fabrici Vladica Marinković.

prvi maj pirot

Štrajk je odložen jer je danas, po Marinkovićevim rečima, počela isplata zaostalih zarada shodno zahtevima sindikata.

-Počela je isplata četrvine zaostale martovske zarade proizvodnim radnicima i polovine martovske zaostale zarade režijskim radnicima. Ovo je dokaz da se kroz sindikalno delovanje borimo da se ispoštuju prava radnika i tako ćemo delovati i u budućnosti-kazao je Marinković demantujući na taj način navode iz saopštenja rukovodstva ove kompanije od pre dva dana, u kome se tvrdilo da sindikalne vođe ne vode računa o opstanku fabrike koja ima ugovorene isporuke kupcima za naredni period.

tekst i foto – ilustracija Aleksandar Ćirić

 

 

 

Slične vesti

5 Comments

  1. plata isplacena ….. sta sad sa tekucom 26.maja ?kakvo saopstenje spremaju rukovodstvo i sindikati da plasiraju javnosti ?sindikalisti neka traze zanimanje u koje se bolje razumeju …………….

  2. Kakve bre zaostale plate. Isplaćena je POSLEDNJA ČETVRTINA MARTOVSKE ZARADE. Obiđite Srbiju ili Tigar da vidite šta su ZAOSTALE PLATE.

  3. Kao prvo da pohvalim urednike pirotskih vesti jer objavljuju sve komentare,naravno komentare koji su u skladu sa zakonom o informisanju jer na sajtovima i portalima ostalih informativnih kuca iz Pirota nije moguce komentarisati ali to je cenzura iz licnih interesa.Jedina zamerka je sto ne uvedete rubrike HUMOR ili VEROVALI ILI NE pa da tamo objavljujete saopstenja rukovodstva i sindikata….ali situacija je suvise ozbiljna i zalosna da bi se salili sa takvim stvarima.Mislim da ljudi nisu ni svesni koju cenu ce da plate nakon ove kupovine vremena rukovodstva uz pomoc sindikata.Da ne pisem detaljno ali poenta cele price je da su ovi potrosili 6,5 miliona eura DRZAVNIH PARA,NASIH PARA za godinu i po dana a scenario isti kao u Sloveniji i umesto da ucimo na tudjim greskama mi cemo opet kao poznati mazohisti to da iskusimo na svojoj kozi.A vladica m. u sledecem saopstenju bi mogao da ih predlozi za Nobelovu nagradu za ekonomiju,jer spiskati ovoliko para za tako kratko vreme mislim da nisu uspela ni zadnja tri rukovodstva Prvog Maja za 7-8 godina

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker