Ostale vesti

Investitor iz Bugarske zakupio halu Trikotaže “Prvog maja”

Kompanija “Serb pekidžing” koja je registrovana u Srbiji, ali je njen vlasnik iz Bugarske, zakupila je proizvodnu halu Trikotaže Industrije odeće “Prvi maj”. U njoj će uskoro pokrenuti proizvodnju takozvanih “big beg” vreća za rusko tržište i zaposliti između 50 i 80 radnika, ekskluzivno saznaju Pirotske vesti u Slobodnoj zoni Pirot.

prvi maj pogon

Ova kompanija je već dopremila mašine i investirala oko milion evra u novi pogon koji će poslovati pod režimom Slobodne zone Pirot, čije povlastice su bile glavni razlog da se bugarski investitor opredeli za otvaranje ove fabrike upravo u Pirotu. Drugi razlog je trgovinski sporazum o povlašćenoj trgovini koji naša zemlja ima sa Rusijom koji omogućava izvoz u ovu zemlju po neuporedivo boljim uslovima.

-Namerava se upošljavanje od 50 do 80 radnika-kažu za Pirotske vesti u Slobodnoj zoni Pirot.

Reč je o vrećama  u kojima može da stane od 500 kilograma do jedne tone robe. Vlasnik fabrike je Tanju Bančev iz Burgasa.

tekst i foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Лепо каже Цане ,ко ће да ради, данашња ,омладина, ни за теквојте није, имате живи пример у АХА Мура где нови радници утепују норму од цирка 40% максимум.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker