IntervjuLokalna samouprava

INTERVJU: Ove građevinske sezone u Pirotu na desetine gradilišta širom grada i u selima

U razgovoru za Pirotske vesti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da će se tokom ove građevinske sezone, koja se već zahuktala, u Pirotu, samom gradu i selima realizovati veliki broj infrastrukturnih projekata. Radiće se u velikom broju mesnih zajednica, selima, a oko 6.5 miliona dinara izdvojeno je za uređenje dečjih igrališta. Za tekuće održavanje ulica i putnih pravaca izdvojeno je preko 30 miliona dinara.

-Završeno je uređenje sokaka u selu Krupac, radiće se rezervoar za vodu u Dojkincima, a iz IPA projekta urediće se i teren – okruženje karaule koja je pretvorena u moderan turistički objekat. Završena je desna strana trotoara u Takovskoj ulici, a radiće se i leva strana za koju se očekuje javna nabavka uskoro. Uveliko se radi i na redovnom održavanju ulica i puteva za šta je za celu sezonu opredeljeno preko 30 miliona dinara. Urgentno održavanje ulica i opštinskih puteva je takođe u toku, treba da se radi u selima Bazovik, Rudinje, Sopot, Gradašnica i drugim mestima. Uređenje kraka ulice Vojvode Mišića u Pirotu za novi objekat Lidla radiće se u dve faze, najpre trasiranje a onda i asfaltiranje. Izgradnja ulice Ćirića i Metodija prva faza – probijanje ulice, a sledeće godine će se ovaj projekat kompletirati. Počelo je uređenje puta Belski most – Belski krst – prva faza, asfaltiraćemo polovinu nedovršene infrastrukture. Reč je o deonici koja je bila gotovo neprohodna-kaže Vasić i dodaje da se uveliko radi i na uređenju ulice Svetozara Markovića.

-U toku je uređenje trotoara u ulici Srpskih vladara sa obe strane, uređenje ulice Vojvode Stepe, javna rasveta u ulici Lava Tolstoja. U toku su javne nabavke za Jastrebačku ulicu gde se radi zamena vodovodne mreže, zatim javne nabavke za uređenje nekoliko sokaka u selu Gnjilan, adaptacija lokala u ulici Branka Radičevića gde ćemo verovatno izmestiti našu Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj. Raspisana je javna nabavka za uređenje trotoara ulice Knjaza Miloša, Partizanske ulice, uređenje ulice Nosilaca albanskih spomenica, izgradnja javne rasvete na Trgu republike, sanacija pešačke pasarele, što je dugogodišnji problem, za to su sve raspisane javne nabavke a radićemo i igrališta u mnogim mesnim zajednicama. Očekujemo adaptaciju prostorija u Kosovskoj ulici u Beogradu. Uskoro će biti raspisana i javna nabavka za izgradnju hostela u potkrovlju Zip centra. Uradićemo autobuska stajališta u selima i gradu. Očekuje se uređenje ulice Živojina Nikolića Brke, Prvomajske, 7. jula, Ruzmarina sa potpornim zidom kod Stolara. Uređenje oba kraka puta u Poljskoj Ržani gde se sada menja vodovodna mreža, izgradnja trafo stanice u Industrijskoj zoni 1, to je za potrebe poboljšanja snabdevanja strujom za korisnike Zone-kaže Vasić.

Radiće se u brojnim Mesnim zajednicama

Vasić je pohalio i saradnju Grada sa Mesnim zajednicama pa će se, shodno tome, u velikom broju mesnih zajednica realizovati mnogi projekti.

-U MZ Činiglavci – uređenje ambulante, u Obrenovcu – uređenje prostorija MZ, u MZ Vlasi, Vojnegovcu, mesnim zajednicama Petrovac, Držina, Veliko Selo, Temska, Ragodeš, Veliki Jovanovac, Izvor, Gnjilan, Dobri Do, Vranište. Uglavnom su to uređenja domova, prostorija koje služe za održavanje sastanaka i funkcionisanja Mesnih zajednica i drugi predlozi koji su stigli iz samih meštana i Mesnih zajednica.

Program uređenje dečjih igrališta, preko 6.5 miliona dinara izdvojeno za ove namene

-Uredićemo igrališta u naselju Barje, 7. juli u Tijabari, Radin Do, Tanasko Rajić, u centru ćemo kod oba igrališta i kod kafića Kengur i Save Kovačevića popraviti, u Poljskoj Ržani ćemo urediti mobilijar, u Temskoj, Dojkincima, Staničenju, Držina, Veliko Selo i Vlasi. Dakle, ukupno će u selima i Mesnim zajednicama i gradskim naseljima u popravku i uređenje igrališta biti uloženo preko 6.5 miliona dinara-kazao je Vasić.

http://www.pirotskevesti.rs/intervju/intervju-gradonacelnik-vladan-vasic-kako-se-realizuju-investicije-kakvi-problemi-se-javljaju-kako-se-resavaju/

Slične vesti

6 Comments

 1. I opet ce selo Bela ostati odseceno od sveta jer kolima ne moze da se stigne do tamo a u drugim selima ce se uredjivati sokaci.Trebalo bi i deonicu od Belskog krsta do sela prokrciti i nasipati “u prvoj fazi”.

  1. Baš si uzoran i građanin i seljanin,podržavam te u nastojanju da se do sela ako ne asfaltira,a ono makar naspe i uvalja put da se može doći do sela i groblja.Pozz.

 2. Postovani,
  Slusajuci inervju gradonacelnika Vladana Vasica
  gde govori sta ce se raditi u ovoj gradjevinskoj sezoni- cestitam i sve pohvale!
  .Navodi da imaju dobru saradnju sa svim MZ ne znam kakva je saradnja sa Mesnim Zajednicama Pasjac i Sinja glava gde nam je obecano da ce se ove gradjevinske sezoni raditi na popravku puta.Put je u katastrofalnom stanju rupa do rupe gde ne moguni traktori da prolaze!Samo da napomenem da se radi o visedecenijskom problemu!Mnogi bi se vratili na svoju dedovinu jer nas ima preko 2000 ljudi u rasejanju samo iz sela Pasjac!Udruzenje Pasjacanaca iz Beograda ima plan i program kako da ozivimo nase Selo koje je pred zatvaranjem!Da bih dosli do realizacije najveci nam je problem put!Volimo nase Selo i nedamo da nestane jer nam je mnogo toga dalo a da nikada nista nije trazilo za uzvrat!Nadamo se da ce gospodin Vasic imati sluha i da nas porzi u svemu!PASJAC-” SELO KOJE SE VOLI”

 3. a i staro tigrovo naselje nije lose da se sredi malo pogotovo one zgrade i oko zgrada pa one garaze sto lice na supe pa onaj nazovi park preko puta zgrade taj deo najvise ruzi naselje .

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker