Lokalna samouprava

Intenzivnija saradnja lokalne samouprave i Vlade RS

Na osnovu obostrane želje za intenzivnijom saradnjom i koordinacijom između Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave, opština Pirot je uputila dopis potpredsedniku Vlade i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorani Mihajlović sa pregledom postojećih i potencijalnih problema na teritoriji opštine Pirot.

VladaSrbijeU svom dopisu opština Pirot je od Vlade i resornog ministarstva zatražila pomoć u rešavanju gorućih problema na teritoriji naše Opštine, koji su uglavnom u nadležnosti Republike.

U putnoj infrastrukturi predstavljene su saobraćajnice koje su u izuzetno lošem stanju, na putnim pravcima, Pirot – Sadikov bunar – Babušnica, Sadikov bunar – Ponor – Bela Palanka i Knjaževac – Pirot – V.Ržana – Dimitrovgrad.

Ministarstvo građevine je takođe upoznato sa problemom opštine u vezi izgradnje zatvorenog bazena, s obzirom na to da se radi o državnom projektu.

Opština Pirot se nada da će uskoro doći i do sastanka sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, jer je zajednički cilj da se u direktnom dijalogu poboljša i poveća efikasnost komunikacije i rada Vlade sa lokalnim samoupravama.

Saopštenje za javnost Opštine Pirot – Informativna služba

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker