Gradska hronika

Intenzivirani radovi prve faze godišnjeg remonta u pirotskoj Toplani

Pirotska Toplana uspešno je završila grejnu sezonu 2021/2022, ali mesta odmoru nema. Odmah posle zvaničnog prekida sa isporukom toplotne energije počele su pripreme za novu grejnu sezonu 2022/2023. godinu. Posle prvomajskih praznika kaže, direktor Toplane, Bratislav Ćirić intenzivirani su radovi na redovnom godišnjem remontu mašinskih postrojenja.

“Radi se u svim podstanicama u gradu, peru se izmenjivači toplote i filteri, a paraleno sa tim stručne službe u Toplani pokreću javne nabavke za kupovinu rezervnih delova i druge neophodne opreme. Prema planu, sve slabe tačke koje su uočene otklonićemo kako bismo spremno dočekali narednu grejnu sezonu, koja će verovatno imati dosta neizvesnosti zbog aktuelne situacije u svetu. Videćemo koji ćemo energent koristiti, mada se mi svrstavamu među stabilnije toplane, jer za sada imamo dva energenta – komprimovani prirodni gas, koji se pokazao kao odlično rešenje, a mazut smo zadržali i naš sistem omogućava da možemo za kratko vreme da pokrenemo mazutna postrojenja. Svi čujemo u medijima da počinju pregovori oko cene gasa, to je jedna sporna tačka, a ona važnija jeste da li će ga biti dovoljno. Naše je da radimo remont, da spremimo postrojenja da kao i poslednjih godina budu pouzdana, da nemamo kvarova i problema oko isporuke toplotne energije”- rekao je Ćirić.

Posle završetka javnih nabavki biće poznata i vrednost ovogodišnjeg remonta. Što se tehničkog procesa tiče, rekao je Ćirić, prošle godine je mnogo toga urađeno, tako da ove godine remont će za nijansu biti manjeg obima. Svi poslovi se realizuju iz spostvenih finansijskih sredstava i svojim stručnim kadrom.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker